BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Türk SİHA'larına övgü----

Almanya'dan Türk SİHA'larına övgü

Almanya'dan Türk SİHA'larına övgü
16 Haziran 2021 - 10:15 www.finansgundem.com

Türk SİHA'ları Almanya'da gündem olmayı sürdürüyor. Bu kez Handelsblatt gazetesi, Türk İHA ve SİHA'larını mercek altına aldı. Uzman görüşlerine yer verilen haberde, "Bayraktar TB2 muharebe tarihinde yeni bir devrimin standardı” yorumu dikkati çekti.

Almanya'da bu kez Handelsblatt gazetesi Türk İHA ve SİHA'larını mercek altına aldı.

Gazetedeki haberde, SİHA'ların Suriye, Libya ve Karabağ’da kendilerini ispat ettiklerine vurgu yapıldı. "Ukrayna ve Polonya satın aldı, çok daha fazla ülke sırada" tespitinde bulunuldu. Uzmanların "savaşta devrimin yeni standardı” tanımlamasına yer verildi.

Bayraktar'dan övgüyle bahsetti

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan övgüyle bahsedilen haberde, “41 yaşındaki Türk girişimci ülkesinin olası savaşlarda daha iyi kartlara sahip olmasını sağladı” sözleri kullanıldı.

Ortadoğu uzmanı Charles Lister'ın, "Bayraktar insansız hava araçları 20'nci yüzyıldaki Rus AK-47 makineli tüfeğine benzer şekilde savaşta devrimin yeni standardı” tanımlamasına yer verildi.

İHA ve SİHA'ların tanıtımının yapıldığı vurgulandı 

Haberde, Türk yapımı İHA ve SİHA'lara ilişkin Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesaplarından ve TRT'nin kanallarından düzenli olarak videolar paylaşıldığı da vurgulandı.

ABD'nin düşünce kuruluşlarından Dış Politika Araştırma Enstitüsünün Ortadoğu Programı Direktörü Aaron Stein'ın görüşüne de yer verildi. Stein, Türkiye'nin bu videoları yayarak sosyal medya çağında insansız hava araçlarının kullanımına öncülük ettiğini vurguladı.

Stein, gözetleme, keşif ve çatışma bölgelerinde insansız hava araçlarının kullanımının yeni olmadığını hatırlattı, "Ancak Türkiye bunu yeni bir seviyeye taşıdı ve ülkelerin nasıl stratejik etkiler elde edebileceğini ve silah satışlarına uluslararası ilgiyi nasıl artırabileceğini gösterdi" ifadesini kullandı.

Erdoğan-Biden görüşmesi ABD-Türkiye ilişkilerini nasıl etkiler

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız Düşüce16 Haziran 2021 11:00

    Algılar , algılar , algılar yersen etli ekmek gibi maazallah ! Ekonomi sürünüyor , swap borcu bulmak için Çin'e eyvallah çekiyorlar sonra Türk Sihalarına övgü vay be ! Buna benzer haberi en az 20 kere okumuşumdur ama bu araçların ne kadarı Türk ? Yazık bu millete gerçekten yazık !

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ16 Haziran 2021 10:59

    Eğer cumhur ittifakı bir seçim daha kazanır ise almanya ya savas uçakları ve bu siha ların jet moturlusunu satarız.yok millet ittifakı gelir ise tüm üreten fabrikalar silah fabrikaları başta olmak üzere otomobil fabrikasınında kapatılacağını düşünmekteyim.tarihte bu olmadımı.