BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan korkutan senaryo: Çin'de yayılırsa bu yıl da yaşanır!----

Almanya'dan korkutan senaryo: Çin'de yayılırsa bu yıl da yaşanır!

Almanya'dan korkutan senaryo: Çin'de yayılırsa bu yıl da yaşanır!
25 Ocak 2022 - 11:37 www.finansgundem.com

Almanya'da Kovid 19'un varyantlarından Omikron'un Çin'de yayılması halinde Alman şirketlerinde olumsuz sonuçların meydana gelebileceği belirtiliyor. Sanayiciler fiyat artışlarından ve tedarikten endişeli.


Alman Sanayi Federasyonu (BDI), "2022 Küresel Büyüme Görünümü 1: Korona Döngüsündeki Dünya Ekonomisi" raporunu yayınladı. Küresel ekonomiye ilişkin raporda 2022'de küresel ticarette yüzde 5 büyüme beklendiği yer alıyor.

Aynı zamanda küresel ekonomide yüzde 4 büyüme kaydedileceği öngörülürken, Omikron varyantının Çin'de daha hızlı yayılması durumunda da birçok sıkıntının ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

RESESYONU TETİKLEYEBİLİR

Raporda küresel Tedarik zincirleriyle ilgili darboğazların yaşanabileceği belirtilirken, Alman sanayisinde de resesyonu tetikleyeceğinden endişe ediliyor.

4 Şubat'ta Çin'de gerçekleşecek 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'yla kısıtlamaların artacağı ancak bu kısıtlamaların ise tedarik zinciri tarafında hem üretici hem de ihracatçılar için yeni sorunlar oluşturabileceği belirtiliyor.

Ayrıca Almanya için beklenen yüksek fiyatlar ve enflasyon Çin'de de salgının gelişimiyle sektördeki toparlanma süreci için risk oluşturacağı raporda yer alan bir diğer detay.

Raporda, şirketlerden farklı senaryolara hazırlıklı olmaları ve uygun önlemler almaları istendi.

BU YIL DA TEDARİK ZİNCİRLERİ ETKİLENECEK

BDI Başkanı Joachim Lang, konuya ilişkin değerlendirmesinde, küresel ekonomide risklerin devam ettiğini belirterek, özellikle gelişmekte olan ülkelerde salgına karşı mücadelenin eksik kaldığını ve bunun kalıcı küresel ekonomik toparlanma için riskler oluşturduğunu vurguladı.

Bu yıl Kovid-19 salgınında aksaklıkların ve aşağı yönlü risklerin ciddiye alınmasını istediğini ifade eden Lang, Omikron ve olası diğer varyantlarla salgının bu yıl da tedarik zincirlerini etkileyebileceğini kaydetti.

Omikron'da bu belirtiye dikkat!

 

Omikron'un son varyant olacağını varsaymak tehlikeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)