BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Gülen uyarısı----

Almanya'dan Gülen uyarısı

Almanya'dan Gülen uyarısı
04 Şubat 2014 - 06:20 www.finansgundem.com

Alman basınına göre, ülkenin istihbarat servisi uzun süredir izlediği Gülen hareketi için ‘düşünce yapısı demokrasiye aykırı’ uyarısını yaptı

Almanya’nın iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Teşkilâtı’nın Fethullah Gülen Hareketi ve bağlı okullara ilişkin uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayınlanan ‘Report Mainz’ haber programı ve ‘Der Spiegel’ dergisinin ele geçirdiği belgelere göre, Baden-Württemberg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilâtı uzun bir süredir Gülen Hareketi’ni izliyordu.
Baden-Württemberg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilâtı’nın hazırladığı raporda, “Gülen hareketinin düşünce yapısının birçok demokratik değere aykırı düştüğü, Gülen’in kendisini de din devleti kurmaya eğilimli olduğu” belirtiliyor. Belgede, “Gülen’in görüşlerinin kuvvetler ayrılığı prensibi, din özgürlüğü, bilim-eğitim özgürlüğü ve kadın-erkek eşitliğine aykırı olduğu”na işaret ediliyor.

‘Ülkede 300 okulu var’

AFP’nin haberine göre Fethullah Gülen taraftarları yaklaşık 140 ülkede faaliyet gösteriyor. Gülen Hareketi’ne bağlı eğitim kuruluşlarının sayısı yalnızca Almanya’da 300’ü buluyor. Baden-Württemberg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilâtı’nın raporunda çok sayıda velinin  Gülen okulları hakkında şikayetlerde bulunduğu belirtiliyor. Sözkonusu okulların Gülen Hareketi’nin kadrolaşma ve yeni taraftar edinme faaliyetlerinde önemli bir rol oynadığı ileri sürülüyor, özellikle çocuklar ve gençlere odaklanıldığı belirtiliyor. Rapora göre, birçok görgü tanığı, Gülen Hareketi mensubu olmayan öğrencilere sistematik olarak mobbing uygulandığını belirtiyor.

İhlaller yapılıyor

Raporda verilen örneklerden birinde, Rüsselsheim’da Gülen Hareketi’ne yakın bir dernek tarafından verilen entegrasyon kursunda 3 yaşında bir çocuğun dövüldüğüne dair şikayet geldiği aktarılıyor. Bunun üzerine Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) yetkilileri inceleme başlatıyor. Entegrasyon kursunda çalışan kişilerden biri çocuğa “hafif bir tokat atıldığını” kabul ediyor. BAMF yetkileri aynı kursta bir çocuğun da  kemerle bağlandığının tesbit ediyor, bunun üzerine derneğin kurs verme yetkisinin iptal ediliyor.
Raporda, Ludwigsburg’da Gülen Hareketi’ne ait bir özel okulda kızı öğrenim gören bir annenin ise “modern hayat tarzları” nedeniyle baskı gördükleri yönünde şikayette bulunduğu, kızının baş örtüsü takmaya zorlandığını belirttiği aktarılıyor.
Ayrıca Gülen okullarının evrim teorisini öğretmeyi reddettiği ve homofobi aşıladığı rapordaki tespitler arasında yer alıyor. Alman basını ise raporun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesine geldiğine vurgu yaptı. (Milliyet)
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakir18 Şubat 2014 13:29

    bu yenlin moda lafi --zamanlama manidar,,bakalim sene hangi laf cikar

  • MANİDAR04 Şubat 2014 12:48

    Tamamen uydurma..raporun zamanlamasıda manidar...

  • kafayı kullanın04 Şubat 2014 10:02

    aklınız kullanın biraz. Almanya bunlar iyi insan dese kabul edecek misiniz yani. referans bu mu. 140 ülkede kurum var. almanyada 300 okul var sorun 1 öğrenciye tokat atılmışmış. 300 okulu olan bir grup söyleyin hiç biri sorunsuz olsun. homofobik eğitim varmış. ne diyecekler ilkokul çocukların gay olun mu diyecekler. bunu midesi kaldıranlar göndermesin çocuğunu

  • mali04 Şubat 2014 09:07

    Almanya oradaki Türklerin haklarını en son veren ülkelerden biri. Türklerin asimile edilmesi asıl hedefleri. Almanyada demokrasi sadece Nazi ve Neonaziler içindir. Avrupa birliğine katılmamızın önündeki Çin seddi Fransa ve Almanyadır.

  • ders kitabı olsun04 Şubat 2014 08:53

    fetonun sistemsel mobbingi, abilik yapıları, zeki gençleri nasıl ele geçirdikleri öğrenci ve velilere ders oalrak okutulsun. bu işin kaynağı kurutulsun. yoksa ülke tehlikeli bir yola gidiyor.

  • Müslüman04 Şubat 2014 08:46

    Avrupa ülkeleri hırıstiyan ve huzur içinde yaşıyorlar. Müslüman ülkelerine bakın hangisinde huzur var. Katliamlar kan göz yaşı. Dini kullanan örgütler her türlü şeyi yapıyor.Lanet olsun

  • cef04 Şubat 2014 08:37

    Esas mobbing alman okullarinda var. Ogretmeninden ogrencisine kadar

  • mert04 Şubat 2014 08:25

    evet feto bir hatan 40 yıllık emeğini götürdü sen bu dertten ölürsün artık bizde rahat ederiz

  • helal olsun04 Şubat 2014 08:25

    almanlar 2-3 yılda her şeyini çözmüş. biz 30 yıldır çözememmişiz. sistemsel mobbing = cemaatin en büyük silahı.. gençlere odaklanma.. ana stratejisi..

  • Doğru04 Şubat 2014 08:05

    Rapor doğru tesbit yapmış

  • DÜŞÜNCE ÖZGÜRDÜR.04 Şubat 2014 07:48

    Bu Almanya gibi bir Avrupa ülkesi bile olsa çifte standardını ortaya koyuyor. Hani fiili şiddete dönüşmedikten sonra tüm düşünceler özgürdü. Adamlara bak, niyet sorgulayıp düşünce yargılıyorlar. Kanunlara aykırı fiilleri var mı asıl ona bakın karrdeşşimmm..

  • tarık04 Şubat 2014 07:14

    Yalan bunlar.