BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAlmanya’dan Facebook’a milyon dolarlık ceza----

Almanya’dan Facebook’a milyon dolarlık ceza

Almanya’dan Facebook’a milyon dolarlık ceza
02 Temmuz 2019 - 17:40 www.finansgundem.com

Alman makamları internet şeffaflığı yasasına aykırı olması nedeniyle Facebook’u 2.3 milyon dolar para cezasına çarptırdı. Facebook Almanya cephesinden gelen haberle sarsıldı.

Almanya’daki internet şeffaflığı yasasına aykırı olduğu söylenen Facebook, 2.3 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. Cezaya gerekçe olarak ise sosyal medya platformunun yasadışı içeriklerle ilgili şikayetleri eksik bildirmesi.

Almanya Federal Adalet Bürosu tarafından yapılan açıklamada, web devinin ihlallerine değişnildi. ABD, İngiltere ve Filipinler’deki seçim kampanyalarında oynadığı rol nedeniyle küresel bir tepki ile karşılaşan Facebook, imajını düzeltmek için kullanıcılarla ilişkilerini iyi tutma yolunu tercih ediyor.

Almanya şeffaflık yasasına göre, alınan yasadışı içerik şikayetlerinin sayısının doğru bir şekilde bildirilmesi gerekiyor. Facebook Almanya tarafından bu bildirimleri doğru yapmamakla suçlanıyor.

Sosyal medya platformu şimdilik karar hakkında bir yorum yapmadı. Ancak karara itiraz hakkı bulunuyor.

Yeni atanan Adalet Bakanı Christine Lambrecht de Facebook’un itiraz hakkı ile ilgili bir açıklama yaptı. Lambrecht “Topluluk kurallarına uymayan Facebook için şeffaflık yasasına itiraz etmek zor bir seçenek” dedi.

Şeffaflık raporuna göre, geçen yıl Facebook yasadışı içeriklerle ilgili toplamda 1.048 şikayet aldığı bilgisini geçmişti. Buna karşılık Twitter ve YouTube cephesinden çeyrek milyondan fazla şikayet raporlandı. Bu aradaki farkın makul ve mantıklı olmadığı düşünülüyor.

Almanya, sosyal medya ile ilgili katı kuralları olan ülkelerin başında yer alıyor. Mahremiyet ve nefret söylemleri ile ilgili yasaları olan ülke bu konuda dünyanın en katı kurallarına sahip ülkelerden biri. (shiftdelete.net)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)