BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da yatırımcı güveni düştü----

Almanya'da yatırımcı güveni düştü

Almanya'da yatırımcı güveni düştü
21 Ocak 2014 - 13:07 www.finansgundem.com

Almanya'da yatırımcı güveni Ocak ayında beklenmedik bir şekilde düştü

Almanya'da yatırımcı güveni Ocak ayında beklenmedik bir şekilde düştü ve altı ayda ilk kez aşağı yönde hareket etti. Bu durum, Euro Bölgesi2nde toparlanma görünümüne ilişlkin temkinli duruşu işaret ediyor.
Mannheim'da ZEW Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi'nin açıkladığı, önümüzdeki altı aylık dönemdeki gelişmeleri tahmin etmeyi amaçlayan yatırımcı ve analist beklentileri endeksi, Aralık ayındaki son yedi yılın zirvesi olan 62 seviyesinden, Ocak ayında 61.7'ye geriledi. Bloomberg'in anketine katılan 40 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 64 seviysine yükselmesi bekleniyordu.
Almanya, en büyük ticaret ortağı olan Euro Bölgesi'nin rekor işsizlik ve daralan banka kredilerinden dolayı güçlüklerle karşılaşması ile birlikte, ekonomik büyümeyi desteklemek için iç tüketime güveniyor. Bundesbank, Almanya'nın gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYİH), 2013 yılının son çeyreğindeki yavaşlama işaretlerinin ardından, önümüzdeki aylarda "güçlü bir biçimde" genişleyeceği tahmininde bulundu.
Frankfurt'ta Commerzbank AG ekonomik araştırma müdürü Ralph Solveen, "Alman ekonomisinde, GSYİH'nın son çeyreğe göre biraz daha güçlü olması ile birlikte, genel bir toparlanma görüyoruz," dedi ve "Ancak yatırım tahminlerimizi güçlü bir şekilde artırma konusunda kararsızız, zira ücret baskıları şirketlerin büyüme beklentilerini olumsuz etkileyecek" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)