BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da virüs testi skandalı! Taşıyıcılar habersiz----

Almanya'da virüs testi skandalı! Taşıyıcılar habersiz

Almanya'da virüs testi skandalı! Taşıyıcılar habersiz
13 Ağustos 2020 - 13:55 www.finansgundem.com

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde tatilden dönenlerde yapılan korona virüs test sonuçlarında skandal gecikme... Otobanlarda kurulu test istasyonlarında 44 bin test yapıldı, 900 test pozitif çıktı ama test sonuçları taraflara bildirilmedi.

Korona virüsle mücadelede örnek eyalet olarak görülen Bavyera'da tatilden dönenlerde yapılan test sonuçlarının gecikmesi çok büyük tepki ve öfke yarattı. Eyalet Başbakanı Markus Söder topun ağzında.

Hürriyet'ten Celal Özcan'ın haberine göre, Bavyera'da otobanlardaki test istasyonlarında şimdiye kadar 44 bin kişi test edildi, 900'ü pozitif çıktı ama taraflara test sonucu bildirilmedi.

Riskli bölgelerden Münih Havalimanı'na inecek olan yolculara test sonucunun 3 ile 5 gün arasında bildirileceği bilgileri yolcuları şaşkına çevirdi. Eyalet Sağlık Bakanı Melanie Huml, test sonuçlarının bildiriminde büyük sorunlar yaşandığını kabul etti. Sağlık Bakanı Huml, testi pozitif çıkan 900 kişiye test sonucunun halen iletilemediğini belirtti.

Muhalefet, eyalet Başbakanı Markus Söder'i topa tuttu ve kriz yönetme yeteneğini tartışmaya açtı. Söder, Kuzey Denizi gezisini iptal etti.

''ÇOK CAN SIKICI''

Korona virüsle mücadelede örnek politikacı olarak gösterilen, anketlerde gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde Hristiyan Birlik partilerinin başbakan adayı olarak görülen Markus Söder hatayı "çok can sıkıcı" olarak niteledi ve "Hemen bertaraf edilmeli ve bir daha tekrar etmemeli" dedi.

Ancak muhalefet Markus Söder'i gelişmelerden sorumlu tuttu. SPD ve FDP, hatayı "bariz bir hükümet beceriksizliği" olarak niteledi. Bavyera eyalet meclisi SPD milletvekili Markus Rinderspacher, "Bu hata aydınlığa kavuşturulmalı" dedi. FDP Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorf, "900 korona virüs taşıyıcısına haber verilmemesi onların başkalarına bulaştırması adam yaralamaya girer. Nerde Söder?" diye sordu.

SIRADA MALLORCA VAR

Öte yandan Almanların en çok tatil yaptığı İspanya'nın Mallorca adasında korona virüs vakalarının yükselişe geçmesi üzerine gözler, ''Alman Dış İşleri Bakanlığı Mallorca'ya ne zaman seyahat uyarısı kararı alacak?'' sorusuna çevrildi. Balear adalarında son 7 gün içinde 100 bin nüfus başına korona virüs vakası 50 sınırını aştı. Salı günü 55.42 olan ölçü 66.81'e yükseldi. Alman Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısında son 7 günde 100 bin nüfusa düşen vaka sayısını baz alıyor. 100 bin nüfus başına 50 vaka düşmesi durumunda seyahat uyarısı yayınlıyor.

AŞI UMUDU

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, gelecek aylarda aşının piyasaya çıkacağı umudu verdi. ZDF Morgenmagazin programına konuşan Spahn gelecek aylarda olmasa bile gelecek yıl mutlaka bir aşıya kavuşacaklarını belirtti ve "Herhalde aşının gelmesi çok hızlı olacak. Önümüzdeki aylar içinde olmazsa, gelecek yıl mutlaka bir aşıya kavuşacağız" diye konuştu.

Almanya aşı konusunda iyimser

Robert Koch: Kovid-19 aşısı sonbaharda hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)