BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da sel felaketi! OHAL ilan edildi...----

Almanya’da sel felaketi! OHAL ilan edildi...

Almanya’da sel felaketi! OHAL ilan edildi...
15 Temmuz 2021 - 12:34 www.finansgundem.com

Son 200 yılın en şiddetli yağışları Almanya'nın yarısını göle çevirdi. Evler çöktü, 33 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Belçika, Hollanda, Fransa ve Lüksemburg'da da yoğun yağışlar sellere neden oldu.

Almanya’nın yarısı sular altında… Son 200 yıldır görülmeyen miktarda yağmur düştü, ülkenin yarısı göle döndü ve tarihin en büyük maddi zararı oluştu.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Meteorologlar, “Tarihin en pahalı yağmuru” yorumları yaparken, binlerce evi su bastı. Altena kasabası ve diğer bir bölgede iki itfaiye eri ile bir polis boğularak öldü.

Belçika'da aşırı yağışlar Limburg, Liege, Lüksemburg ve Namur eyaletlerinde etkili olurken, binlerce binayı su bastı.

Selden etkilenenlerin tahliyesi için tekne ve kamyonların dahi kullanıldığı ülkede şimdiye kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Başbakan Alexander De Croo, Twitter'dan "Ülkemiz inanılmaz yağışlarla karşı karşıya." mesajını paylaştı.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Yağmurdan özellikle Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti etkilendi. Hagen'de bir yaşlılar yurdu su bastığı için boşaltıldı. Birçok yerde toprak kayması oldu.

Vulkaneifel'de olağanüstü hal ilan edildi. Wuppertal'da bir baraj boşaltılıyor ama hemen yeniden dolduğu için tehlike büyüyor. Radervormwald kasabasında yaşayanlar için barajın patlaması ihtimali nedeniyle hayati tehlike var.

ÖLENLERİN SAYISI 33'E YÜKSELDİ

Almanya’nın batısında bulunan Rheinland-Pflaz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde şiddetli yağışla oluşan sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısının 33'e yükseldiği bildirildi.

Ülke basınına göre, iki eyaletin birçok bölgesinde evler çöktü, cadde ve sokaklar sular altında kaldı, birçok ev çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İTFAİYE YETİŞEMİYOR

Arabalar sellere kapıldı, otoparklar suyla doldu. Sadece Düsseldorf'ta bir iki saat içinde 330 su baskını ihbarı geldi. Erkrath'taki mülteci yurdu boşaltıldı. Bir çok yerde halk, su baskınları nedeniyle bunalan itfaiyeye yardım için, su pompaları ile yardıma koşuyor. Evlere, bankalara, işyerlerine su dolmaması için kum torbaları hazırlıyor.

Meteorologlar, son 200 yılda görülmeyen miktarda yağış düştüğünü ve nedeninin küresel iklim değişikliğinden yağışlı hava bloğunun yavaş ilerlemesi olduğunu belirtiyor.

METREKAREYE 150 LİTRE

Metrekare başına 150 ile 200 litre yağış düşerken, aşırı yağışların Kuzey Ren Vestfalya, Doğu Belçika, Yukarı Pfalz, Rheinland-Pfalz ve Saarland'da etkili olmaya devam edeceği açıklandı. Bu bölgelerde, alarm seviyesi 4 ve en yüksek seviye olan 5 olarak açıklandı. Ayrıca Frankfurt ve çevresi ile Hessen Eyaleti'nin bir bölümünde de “3. derecede alarm” verildi.

Ren nehri kenarlarındaki bir çok kamp yeri boşaltıldı. Nehirlerin kollarının yakınlarına gidilmemesi istendi. Ren ve Main nehirlerinde son 200 yıldır görülmeyen yükseklikte su seviyesi artışı var. En son 1980 yılında bu aylarda su seviyesi artmıştı ama o zaman bile ortalama 1.5 metre daha alçaktı.

HOLLANDA

Hollanda'nın Güney Limburg Bölgesinde, dün gece başlayan yoğun yağış, bazı bölgelerde sele neden oldu.

Hollanda Meteoroloji Enstitüsünden (KNMI) yapılan yazılı açıklamada, bazı bölgeler için "kırmızı" alarm uyarısının devam ettiği, akşam ve gece saatlerinde daha fazla yağış beklendiği belirtildi.

Hükümetin bölgeye onlarca asker ve yardım birlikleri sevk ettiği aktarılırken, yetkililer Hoensbroek bölgesi sakinlerine sel riskine karşı evlerinde güvenli bir yer bulmaları, elektriği ve gazı kapatmaları tavsiyesinde bulundu.

Valkenburg Belediyesi, 375 eve elektrik ulaşmadığını, otellerin tahliye edilen insanlarla dolduğunu kaydetti.

Maastricht'in ortasından geçen Maas Nehri'nin bu gece yağmur nedeniyle en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor..

LÜKSEMBURG ve FRANSA

Lüksemburg'ta da 15 yaşında bir kızın kaybolduğu, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Fransa’nın kuzeydoğusundaki 11 vilayette de aşırı yağış ve sellere karşı "turuncu" alarm verildi.

Rize'de sağanak: Dereler taştı, evleri su bastı, yollar kapandı

 

Güneysu'daki sel ve heyelanın hasarı gün ağarınca ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)