BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da 'Ruslara turist vizesi verilmesin' tartışması----

Almanya’da 'Ruslara turist vizesi verilmesin' tartışması

Almanya’da 'Ruslara turist vizesi verilmesin' tartışması
22 Ağustos 2022 - 16:43 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, tüm Ruslara turist vizesi verilme yasağı getirilmesine karşı olduğunu açıklamasına rağmen muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin milletvekilleri Ruslara turist vizesi verilmemesini talep ediyor.

Almanya’da Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaştan dolayı Ruslara turist vizesi verilmesi yasağı getirilmesine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Avrupa Parlamentosu Milletvekili Denins Radtke, Bild gazetesine, Rusların Avrupa'da tatil yapması ve hiçbir şey olmamış gibi paralarını burada harcamalarının "tahammül edilmez" olduğunu söyledi.

'Ruslara tatil için vize verilmesi durdurulmalı'

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Federal Meclis Milletvekili ve CDU/CSU Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Andrea Lindholz da Alman hükümetinin Avrupa’daki ortaklarının taleplerine karşı çıkmamasını isteyerek, "Ruslara tatil için vize verilmesi durdurulmalı. Bu, Rus halkına net bir şekilde sinyal verilmesiyle ilgidir" dedi. Lindholz, “Putin'in Rusyası'nın tatil yerlerinin Paris ve Porto değil, Pyongyang ve Pekin olması gerektiğini” belirtti.

'AB’de tatil yapmamalılar'

CDU/CSU Meclis Grubunun Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt ise Putin rejiminden kişisel olarak çıkar sağlayan hiç kimsenin Avrupa Birliği'ne (AB) girmesine izin verilmemesi gerektiğini dile getirerek, Rus ordusunda, istihbaratta, devlet başkanlığındaki bürokraside ve Wagner Grubunda AB'nin yaptırım listesinde olmayan ama Putin’in rejiminden yararlananlar bulunduğuna değinerek, bu kişilerin AB’de tatil yaparak dinlenmesine izin verilmemesini istedi.

Hardt, Ukrayna’ya karşı savaşta sorumluluğu olmayanların da bulunduğuna işaret ederek, genel olarak tüm Ruslara AB’ye girme yasağı getirilmesinin haklı gösterilmeyeceğini aktardı.

'Vize sadece Putin’in sisteminden kaçmak isteyenlere verilsin'

Alman hükümetinin küçük ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili ve Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann da Funke Medya Grubundaki gazetelere, tüm Ruslara vize kısıtlama getirilmesine karşı çıktığını söyledi.

"Bu sadece Putin'in savaşı değil. Halkın büyük bir kısmı arkasında durmadıkça, dünyadaki hiçbir diktatör böyle bir savaşı sürdüremez" diyen Strack-Zimmerman her vize talebinin tek tek titizlikle kontrol edilmesini istedi. Strack-Zimmerman, ancak "Putin’in sisteminden kaçmak isteyenlere şans verilmesi" gerektiğini belirtti.

Estonya ve Finlandiya'dan benzer hamleler

AB’de Estonya Rus turistlere vize vermeme kararı alırken, Finlandiya Rus vatandaşlarına verdiği vize sayısını yüzde 90 azaltacağını duyurmuştu. Danimarka ve İsveç AB içinde bu konuda ortak tutumun sergilenmesini istiyor.

Ne olmuştu?

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise 11 Ağustos’ta, AB'nin Moskova'daki güç ağını destekleyenlere karşı kapsamlı yaptırımlar uyguladığını anımsatarak, vize yasağının tüm Ruslara ve masumlara karşı uygulanmasının yaptırımların etkisini azaltabileceği uyarısında bulunmuştu.

Finlandiya, Rus vatandaşlarına verdiği vize sayısını yüzde 90 azaltıyor

Scholz, tüm Ruslara vize yasağı getirilmesin

AB’ye çağrı: Ruslara vize vermeyin

Ukrayna'dan Rus vatandaşlarına vize kararı

Rusya'dan vize kararı! Putin imzayı attı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)