BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da risk grubundaki 5-11 yaşa aşı tavsiyesi----

Almanya'da risk grubundaki 5-11 yaşa aşı tavsiyesi

Almanya'da risk grubundaki 5-11 yaşa aşı tavsiyesi
09 Aralık 2021 - 20:23 www.finansgundem.com

Almanya'da, Daimi Aşı Komisyonu, BioNTech-Pfizer'ın KOVID-19'a karşı geliştirdiği aşının, risk grubunda olan 5-11 yaşındaki çocuklara uygulanmasını tavsiye etti

Almanya'da Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamada, Daimi Aşı Komisyonu'nun (STIKO) KOVID-19 aşısına ilişkin tavsiyelerini güncellediği belirtildi.

Açıklamada, STIKO şimdiye kadar mevcut olan tüm verileri değerlendirdikten sonra çeşitli hastalıkları olan 5-11 yaşındaki çocuklar için KOVID-19 aşısını tavsiye ettiği vurgulandı.

BioNTech'in aşısı önerildi

Bunun yanı sıra kendilerini aşıyla koruyamayan insanlarla temasta olan çocukların da aşı yapmalarının önerildiği aktarılan açıklamada, ayrıca herhangi bir hastalığı olmayan 5-11 yaşlarındaki çocuklara da doktor tavsiyesi ve ebeveynin talebiyle KOVID-19 aşısının uygulanabileceğinin altı çizildi.

BioNTech'in ürettiği aşının önerildiği açıklamada, bu yaş grubundaki çocukların KOVID-19'u ağır geçirmelerinin ve ölümlerinin engellenmesinin amaçlandığı dile getirildi.

"Hastalığı olmayan çocuklar için genel bir aşı tavsiyesinin yapılmadı"

Halihazırda daha önce herhangi bir hastalığı olmayan 5-11 yaş grubundaki çocuklar için KOVID-19 hastalığını ağır geçirme, hastaneye ve yoğun bakıma yatma riskinin düşük olduğuna işaret edilen açıklamada, bunun yanı sıra kısıtlı veriler sebebiyle nadir görülen aşının yan etkilerine ilişkin risklerin şu an için değerlendirilemediğine dikkat çekildi.

Açıklamada, bu sebeplerden dolayı daha önce herhangi bir hastalığı olmayan çocuklar için genel bir aşı tavsiyesinin yapılmadığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, söz konusu yaş grubu için aşının güvenirliği hakkında daha fazla veri ve diğer bulgular elde edildiğinde derhal bunun inceleneceği ve gerektiğinde tavsiyenin güncelleneceği de belirtildi.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), 25 Kasım'da, 5-11 yaş arası çocuklar için Pfizer-BioNTech'in aşısına onay vermişti.

Danimarka hükümeti Kovid-19 önlemlerini sıkılaştırıyor

 

AB'den Kovid sertifikası kararı

 

ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 791 bini geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)