BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da resesyon endişesi----

Almanya'da resesyon endişesi

Almanya'da resesyon endişesi
14 Ekim 2014 - 18:24 www.finansgundem.com

Almanya resesyon endişelerinin artması üzerine büyüme görünümünü düşürdü

Almanya, resesyon endişelerinin artması ve yatırımcı güveninin 2 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ile, büyüme görünümünü düşürdü.

Ekonomi Bakanlığı 2014 ekonomik büyüme tahminini yüzde 1.8’den yüzde 1.2’ye düşürürken, 2015 öngörüsünü de yüzde 2’den yüzde 1.3’e çekti. ZEW Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi, yatırımcı ve analist beklenti endeksinin Eylül’deki 6.9’dan Ekim ayında -3.6’ya gerilediğini açıkladı. Bu rakam on ay üst üste gerilemeye işaret ederken, Kasım 2012’den bu yana ilk kez negatife indi.

ZEW Başkanı Clemens Fuest teknik resesyonun ve iki çeyrek boyunca daralmanın ihtimal dahilinde olduğunu belirtirken, Ekonomi Bakanı’na katılarak ‘daha fazla yatırım’ çağrısı yaptı. Bu çağrı Avrupa Merkez Bankası’nın Euro Bölgesi’nde toparlanma çabalarına destek olabilir.

Frankfurt’ta bulunan Barclays Plc kıdemli Avrupa ekonomisti Thomas Harjes “ Finansal yatırımcılar Alman ekonomisinin geleceği ile ilgili ciddi manada kötümser olmaya başlıyoılar. Zayıf Ağustos verisi üzerinde tatilin etkisi olsa da, büyüme ivmesi de yavaşladı.

Euro dolar karşısında yüzde 0.8 gerileyerek Frankfurt saati ile 14:03’te 1.2652 oldu. Almanya DAX Endeksi yüzde 0.5 geriledi ve Temmuz’daki rekor seviyeden toplam yüzde 12 düşmüş oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)