BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da Neo-Naziler çoğalıyor----

Almanya'da Neo-Naziler çoğalıyor

Almanya'da Neo-Naziler çoğalıyor
22 Nisan 2022 - 15:02 www.finansgundem.com

Almanya'da Adolf Hitler'in bıraktığı "ırkçılık" mirası, Neo-Nazi'ler tarafından yeniden canlandırılıyor.

Almanya'da son yıllarda aşırı sağcı partilerin oyları hızlı bir şekilde yükseliyor. Başta Türkler ve Müslümanlar olmak üzere yabancılara yönelik şiddet eylemleri artıyor.

'NSU 2.0' imzalı tehdit mektupları Neo-Nazi gerçeğini yeniden ortaya çıkardı. Mektup gönderilenlerin bilgilerinin polis bilgisayarından aldığının kanıtlanması endişeleri derinleştirdi.

8'i Türk 10 kişi katledildi

8'i Türk 10 kişi katleden nasyonal sosyalist yeraltı terör örgütü NSU davası yıllarca sürüncemede kaldı. Sanıklar göstermelik cezalar aldı ve dosya kapandı. Örgütün adı son yıllarda kurban yakınları ve birçok isme gönderilen NSU 2.0 imzalı tehdit mektupları ile yeniden gündem oldu.

120 yıllık yayın yasağı

Davanın sonucunda NSU terör örgütünün Alman devleti içerisindeki bağlantıları açığa çıkarılmadı. Dava ile ilgili belgelere 120 yıl yayın yasağı getirildi. Sonrasında ise "NSU 2.0" terör örgüt ortaya çıktı ve NSU davasının Türk avukatlarına ölüm tehditi içeren mektuplar göndermeye başladı. Avukatların adreslerinin ve kimlik bilgilerinin polis tarafından sızdırıldığı tespit edildi.

Tehdit mektubu alan isimlerden biri olan NSU davası avukatlarından Seda Başay Yıldız'dı. Avukat Seda Başay Yıldız, mektupta ailesine dair birçok bilginin detaylı şekilde bulunduğuna dikkati çekti.

2018'den bugüne kadar 15 tehdit mektubu alan Başay-Yıldız "Bunların hepsi polis bilgisayarından alınmış bilgiler ve bu konuda hiçbir şekilde tatmin edici cevap alamadık" ifadelerini kullandı. NSU davasında, Alman yargısının sınıfta kaldığını söyledi.

'NSU buz dağının görünen yüzü'

Uzmanlar, NSU'nun buz dağının sadece "görünen kısmı" olduğunun altını çiziyor. Aşırı sağcı terör ve ırkçılığın çok daha geniş bir şekilde incelenmesinin gereğine işaret ediyor. Zira internetin yayılması ile birlikte yeni tür tehditler de filizlenmiş durumda. Hitler'in ırkçılık mirasını devralan Neo-Nazi terör örgütlerinin buluştuğu internet ağları organize olunmasını kolaylaştırıyor. Uzmanlar bu durumu "saatli bomba" olarak görüyor, gelecekte Almanya tarihine yeni kara lekeler çalacak benzer ırkçı saldırıların gerçekleşme ihtimaline karşı uyarıda bulunuyor.(TRTHaber)

Rusya'dan ilk açıklama: Ukrayna'yı Nazilerden arındıracağız!

Görüntüler olay oldu: Aşı karşıtlarından 'NAZİ' sloganı!

Rusya'da Ukraynalı neo-Nazi grubu destekçileri tespit edildi

Polonya'da Nazi sığınağı bulundu

Nazi kampında öldürülen çocuklara ait isim künyeleri bulundu

Ev sahibi Nazi bayrağını indiren kadını vurdu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)