BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlmanya’da mevduat rekor kırdı----

Almanya’da mevduat rekor kırdı

Almanya’da mevduat rekor kırdı
28 Mart 2021 - 17:20 www.finansgundem.com

Birçok ülkede olduğu gibi Almanya’da da pandemi sürecinde tasarruflar önemli oranda arttı. Ocak 2020-21 tarihleri arasında hanehalkı banka mevduatları 182 milyar euro artışla 1.73 trilyon euroya yükseldi

Mevduat faizlerinin eksi olduğu Almanya’da pandemi sürecinde mevduatlar rekor kırdı. Almanya'da yaşayanlar salgın döneminde paralarını banka hesaplarında biriktirmeye devam ederken, hanehalkı banka mevduatları rekor seviyelilere ulaştı. Uzmanlar mevduat artışının devam etmesini beklerken, tüketim harcamalarında pandeminin etkisi azalsa da bir artış beklenmediğini belirtiyor.

BİR YILDA 182 MİLYAR ARTTI
Alman Merkez Bankası hanehalkı Banka mevduatlarının Ocak 2020-Ocak 2021 tarihleri arasında 182 milyar euro artışla 1,73 trilyon euroya yükseldiğini açıkladı.

Ekonomik araştırmalar yapan İFO Enstitüsü bu durumun 100 milyar euroluk bir "birikim fazlası” anlamına geldiğini belirterek, 2021'in birinci çeyreğinde de artışın devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Volks- ve Raiffeisenbank'ın Bavyera'daki çatı kuruluşu GVB'nin Başkanı Jürgen Gros, mevduat artışının bu yıl da devam edeceğini söyleyerek "Bu yılın ilk sekiz haftasında gözlemlendiği gibi mevduatlar büyümeye devam edecek” dedi.

Gros tüketici kredilerinde düşüş olduğunu ve hesaplarda limit aşımının da azaldığını kaydetti.

BANKALAR ÜSTE PARA İSTİYOR
Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre artan mevduat karşısında uzun süredir eksi faiz müşteri hesaplarına yansıtmayan bankalar son dönemde para talep etmeye başladı. Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank ve Commerzbank, buna önlem olarak geçen yıldan bu yana 100 bin euro (yaklaşık 875 bin TL) ve daha fazla miktarda parayı bankalarında tutmak isteyen müşterilerinden yıllık yüzde 0,5 oranında ödeme yapmasını istemeye başladı.

Japonya'da banka mevduatları rekor hızla arttı

S&P Almanya'nın kredi notunu teyit etti

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)