BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da metal işçilerinin zam zaferi----

Almanya'da metal işçilerinin zam zaferi

Almanya'da metal işçilerinin zam zaferi
06 Şubat 2018 - 16:48 www.finansgundem.com

Almanya'da metal işçileri aylardır süren zam görüşmelerinden zaferle ayrılan taraf oldu

Metal ve elektronik dalında 900 bin çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlandı. İşçiler, nisan ayından itibaren maaşlarını yüzde 4.3 oranında zamlı alacak.

Aylardır süren görüşmelerde taraflar maaş artışı ve çalışma süreleri konusunda anlaşamıyordu. IG Metall Sendikası yüzde 6 oranında maaşlara zam ve haftalık çalışma sürelerinin de 28 saate indirilmesini talep ederken, işveren bu isteği kabul etmiyordu. İşverenin katı tutumu karşısında kararlılığını göstermek amacıyla IG Metall Sendikası'nın çağrısı üzerine yüz binlerce çalışan günlerce uyarı grevi yapmıştı.

Pazartesi gecesi son kez toplu sözleşme masasına oturan taraflar, gece yarısına doğru uzlaşmaya vardı. Buna göre nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere çalışanların ücretlerine yüzde 4.3 zam yapılacak. Ayrıca her çalışan bu yılın ocak, şubat ve mart ayları için 100’er euro fazladan alacak. 2019 yılında ise çalışanlara 400 euro ek ödeme yapılacak. Haftalık çalışma saatleri de iki yıl içinde kademeli olarak 28’e indirilecek. Sözleşme 31 Mart 2020’ye kadar geçerli olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)