BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da Kovid artıyor, maske zorunluğu çağrısı yapılıyor----

Almanya’da Kovid artıyor, maske zorunluğu çağrısı yapılıyor

Almanya’da Kovid artıyor, maske zorunluğu çağrısı yapılıyor
13 Ekim 2022 - 12:19 www.finansgundem.com

Almanya’da korona vakalarının daha fazla artmasını engellemek için eyalet yönetimlerinden maske zorunluluğu getirilmesi talep edildi.

Alman Tabipler Birliği Başkanı Susanne Johna, eyalet yönetimlerden artan korona vaka sayılarına karşı harekete geçmesini isteyerek, vakaların çok yüksek olduğu bölgelerde toplu taşıma ve halka açık kapalı alanlarda FFP2 maske takma zorunluluğu getirilmesi gerektiğini bildirdi. Johna, eyaletlerin hastanelere aşırı yüklenme olmaması için salgının durumunu yakından takip ederek kararlar almasını talep etti.

Yoğun bakımlar doluyor

Hastanelerdeki durumuna dikkati çeken Johna, hastanelerdetesti pozitif çıkanların sayısının bir önceki haftaya göre iki kat arttığını, yoğun bakım servislerinde de korona hastalarının sayısının arttığını kaydetti.

Johna, "Acil servislere şimdiden aşırı yüklenme var, bazı eyaletlerde acil durum yönlendirme merkezleri hastalar için ambulanslarda boş yer bulmada zorluk yaşıyor" dedi.

Sağlık Bakanı da 'kapalı alanda maske zorunluluğu' çağrısı yaptı

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da eyaletlere, büyüyen Kovid-19 dalgısına karşı mücadelede kapalı alanlarda maske zorunluğu getirilmesi çağrısı yaparak, eyaletlerden Enfeksiyonu Koruma Yasası’nda yer alan bu imkanı kullanmasını talep etti. Lauterbach, federal hükümetin eyaletleri bu konuda zorlayamayacağını söyleyerek, dalganın kendiliğinden de azalmayacağını vurguladı.

Yüksek vakalardan dolayı bazı hastanelerin şimdiden taşıyabilecekleri yükün sınırına geldiğini, ölümlerin de arttığını kaydeden Lauterbach, aşılara, daha iyi verilere ve ölüm oranlarını düşüren ilaçlara sahip oldukları için Kovid-19 dalgasına hazırlıklı olduklarını da aktardı.

Enfeksiyon Koruma Yasası

Federal Meclis’in eylülde kabul ettiği ve Nisan 2023’e kadar yürürlükte olacak Enfeksiyon Koruma Yasası’nda eyaletlere halka açık kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirme imkanı tanınıyor.

Kültür ve spor etkinlikleri ile restoranlarda, iyileşmiş, testi negatif olanlar veya aşıları tam olup da son aşısı 3 aydan eski olmayanlar, bu zorunluluğun dışında tutulabiliyor.

DSÖ'den uzun Kovid uyarısı: Kadınlar daha çok etkileniyor!

 

Kovid-19 pandemisi bitti mi? İstatistikler ne diyor?

 

Kovid-19'un en belirgin semptomu değişti: En çok bu grup etkileniyor!

 

Araştırma: Korona aşısı olanlarda uzun Kovid sendromu daha az

 

Kovid-19 salgınının kaynağı tartışılıyor

 

Bu hastalığınız varsa dikkat! KOVID'de ölüm riskini artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)