BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da koalisyon için resmi görüşmeler başlıyor----

Almanya'da koalisyon için resmi görüşmeler başlıyor

Almanya'da koalisyon için resmi görüşmeler başlıyor
15 Ekim 2021 - 15:18 www.finansgundem.com

Almanya'da SPD, Yeşiller ve Hür Demokratlar koalisyon hükümeti için resmi müzakerelere başlayacak

Almanya'da 26 Eylül'de yapılan seçimden birinci parti olarak çıkan Sosyal Demokratlar'ın (SPD) koalisyon hükümeti kurulması için Yeşiller ve Hür Demokratlar (FDP) ile yaptığı ön müzakereler olumlu sonuçlandı.

Bugün tamamlanan ön müzakereler sonrasında SDP, Yeşiller ve FDP koalisyon hükümeti kurulması için resmi müzakerelere geçmeyi kararlaştırdılar.

Yeşiller ve FDP ile resmi müzakerelere geçilmesinde anlaşıldığını SDP lideri Olaf Scholz duyurdu. Scholz, "Müzakereler sırasında, hükümeti kurduğumuzda yapmamız gerekenleri gerçekleştirmek için mali hareket alanı bulduk" dedi.

FDP lideri Lindner de, "Almanya'yı modernize etmek için böyle birk fırsat çok uzun süredir gelmemişti" ifadelerini kullandı.

Ön müzakerelerde taraflar, federal anayasada ön görülen yeni borçlanma limitine bağlı kalınması hedefini ortaya koydular. Yerel yönetimlerin eski borçlarına rahatlatma sağlanmasını federal eyaletler ile değerlendirme konusunda anlaştılar.

Üzerinde anlaşılan konular arasında saatlik minimum ücretin ilk yıl 12 euro olması, enerji üretiminde kömür kullanımının 2030'a kadar terk edilmesi de yer aldı.

Merkel yarın Türkiye'ye geliyor!

Türkiye ekonomisinin net finansal değerinde iyileşme kaydetti

Halk mali krizi altınlarını satarak aşmaya çalışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)