BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da koalisyon görüşmelerinde ilk anlaşmaya varıldı----

Almanya'da koalisyon görüşmelerinde ilk anlaşmaya varıldı

Almanya'da koalisyon görüşmelerinde ilk anlaşmaya varıldı
15 Ekim 2021 - 16:01 www.finansgundem.com

Almanya'da Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller yeni hükümeti kurmak için koalisyon görüşmelerinde ilk anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının hemen ardından başlayan gayriresmi görüşmeler sonrası her üç parti lideri ortak basın toplantısı düzenleyerek partilerine resmi görüşmeleri başlatma tavsiyesinde bulunacaklarını duyurdu.

Yeşiller Eş Başkanı Annalena Baerbock, Hür Demokratik Parti Lideri Christian Lindner ve SPD Genel Başkanı Olaf Schulz yaptıkları açıklamada "Azimli ve sürdürülebilir bir koalisyon anlaşmasına varabileceğimize ikna olduk," ifadelerine yer verdi.

Ön görüşmelerin karşılıklı güven, saygı ve anlayış içerisinde geçtiğini vurgulayan liderler bunu devam ettirmek istediklerini belirtti.

Varılan ilk anlaşmaya göre Almanya daha önce 2038 olarak belirlenen kömür kullanımın sonlandırma tarihi 2030 yılına çekilecek.

Ayrıca devlet yeni bir borçlanma planı yapmayacak ve vergi artışına gidilmeyecek.

Almanya'da hükümet kurulması için yapılan bu ön anlaşma büyük önem taşıyor fakat yine de koalisyonun oluşturulması haftalar sürebilir.
 

Almanya için ekonomik büyüme tahmini düşürüldü

 

Almanya'da enflasyonda 28 yıl sonra bir ilk yaşandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)