BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Almanya'da işten çıkarma protestosu----

​Almanya'da işten çıkarma protestosu

​Almanya'da işten çıkarma protestosu
28 Nisan 2014 - 19:52 www.finansgundem.com

Fransız bilişim şirketi Atos'un 300 kişiyi işten çıkarma ve Frankfurt şubesini kapatma kararı alması, şirket çalışanları tarafından protesto edildi

Almanya'da, Fransız bilişim şirketi Atos'un 300 kişiyi işten çıkarma ve Frankfurt şubesini kapatma kararı alması, şirket çalışanları tarafından protesto edildi.

Ver.di ve IGM metal sanayi sendikalarının Atos şubesi önünde düzenlediği eyleme, yaklaşık 200 işçi katıldı.

Eyleme destek veren Franfkurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann, işçileri eylemlerinden dolayı kutladı, şirketi çalışır halde tutmak için işvereni işçilerin haklarını korumaya zorlayacaklarını bildirdi.

Feldman AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmanın kapatılmasının iyi bir fikir olmadığını söyledi. 

Bilişim sektörünün gelişen bir sektör olduğunu dile getiren Feldmann, "Bu sektör sürekli gelişiyor ve biz bu sektörle dünya çapında reklam yapıyoruz. Buradaki işten çıkarmalar diğerlerinin de çıkarılmasına ilişkin dalga etkisi oluşturabilir" dedi. Feldman, Atos'un kapanma kararını değiştirme gücünün olmadığını ancak çalışanlara destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından eylemciler slogan atarak  bir süre yürüyüş yaptı ve ardından şirket binasına gelerek toplantı yaptı.

Atos Şirketi Almanya Hessen Eyaleti İşçi Hakları Savunma Sözcüsü Oliver Pfaf, 6 haftadır eylem yaptıklarını, her pazartesi günü eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

İşverenin kendilerine hiçbir açıklama yapmadan Atos Frankurt Şubesini kapatma kararı aldığını aktaran Pfaf, "Bizim iş haklarımız olduğunu ve burada çalışmaya devam etmek isteğimizi işverene göstermek için toplandık" dedi.

Atos Proje Koordinatörü Ayşe Demir ise iş vereninin aniden işten çıkarma kararı almasını protesto ederek ''Yaklaşık 250 arkadaşımızla birlikte bu durumu protesto etmek için toplandık'' dedi.

Şirketin 4 hafta önce 300 kişilik mühendis ekibinin işine sebep sunmadan son vereceğini bildirdiğini anlatan Demir, "Duyduğumuza göre şirket Avrupa’daki çoğu işyerini Hindistanlı mühendislere devredecek. Buradaki işçilerin genelde çok yüksek maliyetlerle çalıştığını düşünüyor. İşveren artık kazanç sağlamadığımızı açıkladı. Ancak şirket, yıllık karını yüzde 9 oranında artırdığını bizlere daha önce bildirmişti" diye konuştu.

Şirket çalışanlarından alınan bilgiye göre Atos, şirketin yaklaşık yüzde 80'ini Hindistanlı bir bilişim şirketine devretmeyi planlıyor. Fransız şirketin gelecek yıl yüzde 13 kar etmeyi hedeflediği ve bunu da şube kapatarak ve işçi çıkararak gerçekleştirmek istediği öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)