BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da işsizlik yüzde 6.4'e yükseldi----

Almanya'da işsizlik yüzde 6.4'e yükseldi

Almanya'da işsizlik yüzde 6.4'e yükseldi
01 Temmuz 2020 - 12:39 www.finansgundem.com

Almanya'da işsizlik haziran ayında yüzde 6.4'e yükseldi.

Almanya'da, Kovid-19 salgını etkisiyle, mayıs ayında yüzde 6.3 olan işsizlik oranı haziran ayında yüzde 6.4'e yükseldi. Almanya'daki işsiz kişi sayısı, haziran ayında aylık 40 bin ve yıllık 637 bin kişi artarak, 2.85 milyon kişiye yükseldi.

Almanya satın alma yöneticileri endeksi, mayıs ayında gördüğü 36.6 puandan keskin yükselerek haziran ayında 45.2 puana yükseldi ancak halen 50 puan eşiğinin altında.

Satın alma yöneticileri endeksi haziranda keskin yükselirken, artışı talepte devam eden düşüş aşağı çekti. Ankete katılan satın alma yöneticileri müşterilerin siparişleri, yüksek olan stok ddüzeyleri sebebiyle, genellikle ertelediği ya da iptal ettiklerini belirterek genel bir isteksizliğe işaret etiler. Bununla birlikte karantinaların azalmasıyla taleplerde kısıtlı bir artış görüldü. Yeni siparişlerdeki azalma şubat ayından bu yana en düşük seyrinde.

Almanya'nın üretimi haziran ayında baskılanmaya devam ederken, mart ayında Kovid-19 salgının başlamasından bu yana görülen en hafif düşüşü gördü. İmalatçılar halen kapasite altında çalışırken, imalat sektöründe işten çıkarmalar azalsa da devam etti.

Avdagiç: Avrupa, Çin bağımlılığından Türkiye ile uzaklaşabilir

İmalat PMI 4 ayın ardından eşiği aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)