BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da iş dünyası moralinde iyileşme durakladı----

Almanya'da iş dünyası moralinde iyileşme durakladı

Almanya'da iş dünyası moralinde iyileşme durakladı
26 Nisan 2021 - 11:55 www.finansgundem.com

Almanya'da iş dünyasının morali Nisan ayında da artış gösterdi. Ancak bu artış, Kovid-19 salgının üçüncü dalganın ve sanayi sektöründe bazı parçaların tedarikinde yaşanan dar boğazların etkisiyle önceki aya göre yavaşladı.

Ifo'nın (Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü) hazırladığı iş ortamı endeksi Nisan ayında Marta ayında 96,6 puandan 96,8 puana çıktı. Ekonomistler ise Nisan ayında endeksin 97,8 puana yükselmesini bekliyorlardı.

Ifo Başkanı Clemens Fuest yaptığı değerlendirmede, "Enfeksiyonlarda  üçüncü dalga ve ara ürünlerde darboğaz Almanya'nın ekonomik toparlanmasını olumsuz etkiliyor" dedi. Ancak Fuest, talep görünümünün hala çok iyi  olduğunu da vurguladı.

Ifo ekonomisti Klaus Wohlrabe de yaptığı değerlendirmede, "Koronavirüs  salgınında üçüncü dalga ve üretimde darboğazlar toparlanmabı bastırıyor. Ancak yukarı yönlü trend devam ediyor. Sanayi şirketleri üretim öncesi problemlerden, yari iletken tedarikindeki sıkıntıdan şikayet ediyorlar. Sanayide sipariş durumu iyileşti. Kapasite kullanımında da iyileşme var. Sanayinin ihracat beklertileri de yine iyileşti. Şirketler daha fazla  insan istihdam etmek istiyormar" diye konuştu
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)