BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da "iş dünyası güveni" yılın ilk ayında düştü----

Almanya'da "iş dünyası güveni" yılın ilk ayında düştü

Almanya'da iş dünyası güveni yılın ilk ayında düştü
27 Ocak 2020 - 13:04 www.finansgundem.com

Ülkede, sanayi ve ticarete ilişkin Ifo İş Dünyası Endeksi, ocakta artış beklentisine karşın 95,9’a indi

Almanya'da Aralık 2019’da 96,3 puan olan Ifo İş Dünyası Endeksi, artış beklentilerine rağmen ocakta 95,9 puana geriledi.

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 9 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği ocak ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Sonuçlara ilişkin yapılan açıklamada, Aralık 2019’da 96,3 puan olan Almanya’da sanayi ve ticarete ilişkin İş Dünyası Endeksi bu ay beklenmedik şekilde 95,9’a geriledi.

Endeksin 97 puanlık beklentinin altında gelmesi dikkati çekti. 

Açıklamada, Almanya'da Ifo Beklentiler Endeksi'nin de bu dönemde 93,9 puandan 92,9’a gerilediği, Mevcut Durum Endeksi'nin ise 98,8 puandan 99,1 puana yükseldiği kaydedildi.

Ifo Başkanı Clemens Fuest, konuya ilişkin değerlendirmesinde, iş dünyası endeksindeki beklenmedik düşüşün şirketlerin gelecek aylara yönelik görünümü daha karamsar değerlendirmesinden kaynaklandığını belirterek, “Bununla birlikte imalatta iyileşme belirtileri var. İş ortamı belirgin şekilde iyileşti. Şubat 2017'den bu yana güçlü bir şekilde yükselmemiş olan mevcut durum endeksinde, özellikle kayda değer bir artış oldu.” değerlendirmesinde bulundu. 

Öte yandan, Ifo, koronavirüs salgınının Alman ekonomisi üzerinde herhangi bir etki yapmadığını bildirerek, ekonominin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,1 ve bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 büyümesinin beklendiğini açıkladı.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)