BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya’da iş dünyası ekonomi için iyimser----

Almanya’da iş dünyası ekonomi için iyimser

Almanya’da iş dünyası ekonomi için iyimser
16 Şubat 2021 - 13:56 www.finansgundem.com

ZEW: Almanya için ekonomik beklentiler Şubat'ta ciddi şekilde yükseldi

Almanya için ZEW tarafından hazırlanan ekonomik beklentiler endeksi Şubat ayı araştırmasında da ciddi şekilde artış gösterdi. Endeks, Ocak ayına göre 9,4 puan artarak 71,2 puana çıktı.

Almanya'nın cari ekonomik durumuna yönelik değerlendirmeler hafif şekilde kötüleşse de genel olarak son 6 aya paralel bir seyir izledi.

Cari ekonomik durum göstergesi Şubat ayında Ocak ayına göre sadece 0,8 puan düşüşle 67,2 puan oldu.

ZEW Başkanı Achim Wambach yaptığı değerlendirmede, "Finansal piyasa uzmanları gelecek konusunda iyimserler. Onlar, Alman ekonomisinin gelecek 6 ayda yeniden büyüme rayına döneceğine güveniyorlar. Özellikle tüketim ve ticarette net bir kriz öncesi seviyelere dönüş süreci bekleniyor. Bu, daha yüksek enflasyon bekleyişleri ile de bir araya gelecek" ifadelerini kullandı.

Finansal piyasa uzmanlarının Euro Bölgesi ekonomik kalkınması için beklentileri de Şubat ayında Ocak ayına göre 11,3 puan artarak 69,6 puana çıktı. Euro Bölgesi için cari ekonomik durum göstergesi de 4,3 puan artarak -74,6 olarak gerçekleşti.

Enflasyon beklentilerinde keskin artışa da işaret eden ZEQ araştırmasına göre, Euro Bölgesi için enflasyon göstergesi 20,2 puan artarak 71,8 puana çıktı. Almanya için enflasyon göstergesi 15,3 puan artışla 73,5 puana yükseldi.

İngiltere'de 750 bin ailenin kira borcu var

SPAC çılgınlığı Avrupa’ya sıçrıyor

Avrupa beklenenden az küçüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)