BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da imalat PMI rekor artış kaydetti----

Almanya'da imalat PMI rekor artış kaydetti

Almanya'da imalat PMI rekor artış kaydetti
01 Şubat 2021 - 16:18 www.finansgundem.com

IHS Markit Ekonomisti Phil Smith, "Ocak PMI anketi, teslimat sürelerinde rekor bir artış olduğunu ortaya koydu"

Avrupa ekonomisinin lokomotif ülkesi Almanya'da imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ocak ayında, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ikinci dalgasında tedarik zincirindeki bozulma riskine karşın büyümeye işaret eden 50 puanın üzerinde kalarak iyimserliğini korudu.

IHS Markit tarafından hazırlanan nihai PMI verisine göre, ülkede aralıkta 58,3 puan olan imalat PMI, aralıkta 1,2 puan azalarak 57,1 puana geriledi. Böylece imalat PMI verisi, büyümeye işaret eden 50 puanın üzerinde kaldı.

IHS Markit Ekonomisti Phil Smith, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Alman imalat sektörünün Kovid-19 kısıtlamalarının ortasında ekonomiye destekleyerek ocakta büyümeye devam ettiğini belirtti.

Smith, "Bununla birlikte, PMI anketi, artan tedarik gecikmelerine ilişkin bazı endişeleri gösterdi. İmalatçılardan malzemeye yönelik artan talep, malzeme ve konteyner kıtlığı tedarik zincirleri için mükemmel bir fırtına oluşturdu. Ocak PMI anketi, teslimat sürelerinde rekor bir artış olduğunu ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

Tedarik darboğazlarının imalatçıların maliyetlerinde artışa neden olduğunu ifade eden Smith, bu sorunlara rağmen, üreticilerin gelecekte talep koşullarının iyileşeceğini ve rekor düzeyde üretim beklediklerini kaydetti.

PMI verisinde 50 puanın üstü büyümeye işaret ederken, 50 puanın altı daralmayı gösteriyor.

İngiltere’de üretim geriledi

 

İmalat PMI yükselişini sürdürüyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)