BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da imalat PMI Ekim'de beklentilerin altında kaldı----

Almanya'da imalat PMI Ekim'de beklentilerin altında kaldı

Almanya'da imalat PMI Ekim'de beklentilerin altında kaldı
24 Ekim 2019 - 11:34 www.finansgundem.com

Almanya'da imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Ekim'de beklentiyi karşılayamadı. İstihdam edilen çalışan sayısı on yılın en sert düşüşünü kaydetti

Almanya'da görünüm Ekim ayında da olumsuz seyrini sürdürürken istihdam 2013'ten beri ilk kez düşerek hükümetin üzerindeki mali teşvik baskısını artırdı.

IHS Markit tarafından Perşembe günü açıklanan verilere göre Almanya'da bileşik satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ekim ayında 48.5'ten 48.6'ya yükselerek 48.8'lik beklentinin altında ve Eylül'de görülen yedi yılın düşüğüne yakın seviyede kaldı.

50 seviyesinin altı daralmayı işaret eden veri, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisinde özel sektörün dördüncü çeyrekte de düşüşünü sürdürdüğünü gösteriyor.

İş gücündeki kayıplar büyük ölçüde imalat sektöründe yaşanırken istihdam edilen çalışan sayısı yaklaşık on yılın en sert düşüşünü kaydetti. Hizmet sektöründeki istihdam artışı da üç buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.

Almanya'da imalat sektörü PMI öncü göstergeye göre 41.7'den 41.9'a yükseldi. Hizmet sektörü göstergesi 51.4'ten 51.2'ye indi.

Euro Bölgesi PMI rakamları da haya kırıklığına uğrattı

Euro Bölgesi'nin tamamında da hem imalat hem hizmet sektörü verileri hayal kırıklığı yarattı.

IHS Markit verilerine göre Euro Bölgesi'nde imalat PMI Ekim'de 45.7 ile bir önceki aya göre değişiklik göstermedi. Hizmet sektörü göstergesi 51.6'dan 51.8'ye yükseldi. Beklenti 51.9 idi. Bileşik PMI aynı dönemde 50.1'den 50.2'ye yükselerek 50.3'lük beklentinin altında kaldı.

Euro Bölgesi verilerinin ardından Almanya ve ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Almanya 10 yıllıklarının faizi 1 baz puan düşüşle eksi yüzde 0.40 oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)