BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da ilk test izni Türk Profesöre----

Almanya’da ilk test izni Türk Profesöre

Almanya’da ilk test izni Türk Profesöre
22 Nisan 2020 - 15:00 www.finansgundem.com

Almanya'da önce kansere karşı aşı geliştiren Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin şimdi korona virüse karşı umut oldu. Almanya, Prof. Şahin'in başı çektiği BioNTech şirketine aşı testine başlaması için ilk izni verdi

Almanya'da korona virüs pandemisine karşı ilk aşı testini Prof. Dr. Uğur Şahin'in başındaki BioNTech şirketi başlatıyor.
Hürriyet'ten Celal Özcan'ın haberine göre, Almanya'da aşı araştırmalarına izin veren Paul Ehrlich Enstitüsü Prof. Şahin'in başı çektiği Mainz'da kurulu BioNTech şirketine korona virüse karşı bağışıklık kazandıracak olan aşı testine başlaması için izin verdi. Enstitü Başkanı Prof. Paul Cichutek, bir basın toplantısı düzenleyerek, ilk test iznini BioNTech şirketine verdiklerini açıkladı. Prof. Cichutek aşının gelecek yılın ilkbaharında hazır olacağını söyledi.

Daha önce Almanya'da eşi Özlem Türevi ile birlikte kansere karşı geliştirdikleri aşıyla kanser hastalarına umut olan BionTech şimdi de tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüse karşı aşı için umut oldu.

ÜÇ AŞAMA

Test üç aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada aşı gönüllü insanlar üzerinde denenecek. Daha önceki klinik araştırmalarda bitinci test hayvanlar üzerinde deneniyordu.

İkinci test binlerce insanda denenecek. İkici aşamada koronaya karşı bağışıklık kazandırıp kazandırmadığının etkileri belirlenecek. Ayrıca aşının dozu tespit edilecek.

Üçüncü aşamada ise 20 bin kadar hastada aşı test edilecek. Kitlesel denemede yan etkileri olup olmadığı incelenecek.
Üç aşamadan sonra Paul Ehrlich Enstitüsü hızla testlerin düzgün yapılıp yapılmadığını inceleyecek ve aşıya başlanmasına buna göre izin verecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)