BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'da güven artıyor----

Almanya'da güven artıyor

Almanya'da güven artıyor
25 Ocak 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

Almanya'da iş dünyası güveni Ocak ayında artışını üçüncü aya taşıdı

Almanya'da iş dünyası güveni, Ocak ayında artış gösterdi ve güçlenmesini üçüncü aya taşıdı. Bu durum, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin geçen yılın sonlarındaki daralmasının ardından toparlanmakta olduğu yolundaki işaretlere katkıda bulundu.
Almanya'da İfo enstitüsünün, 7,000 üst düzey yönetici ve yetkiliye dayandırdığı iş dünyası beklenti endeksi, Aralık ayındaki seviyesi olan 102.4'ten Ocak ayında yüzde 104.2'ye yükseldi. Bu, Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Bu veri Ekim ayında son 2.5 yılın en düşük seviyesine inmişti. Bloomberg News'un anketine katılan 41 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 103 seviyesine çıkması bekleniyordu.
Almanya merkez bankası Bundesbank bu hafta yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin en büyük ihracat pazarında Alman mallarına talebi düşürmesine karşın, ekonominin 2012 yılının son çeyreğindeki daralmanın ardından halihazırda toparlanma işaretleri gösterdiğini söyledi. Öte yandan, Almanya'da yatırımcı güveni bu ay Mayıs 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, hizmet sektörü aktivitesi göstergesi 19 ayın zirvesine ulaştı.
Dusseldorf'ta Bankhaus Lampe KG başekonomisti Alexander Krueger, "Ekonomik trendde dönüş görüyoruz," dedi ve "Geçen yılın sonundaki gerileme büyük bir dram gibi görünmüyor. Almanya ekonomisi bu yıl oldukça güçlü bir şekilde büyüyecek" değerlendirmesinde bulundu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)