BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya’da ekonomiye güven geriledi----

Almanya’da ekonomiye güven geriledi

Almanya’da ekonomiye güven geriledi
26 Temmuz 2021 - 11:36 www.finansgundem.com

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güven Temmuz'da düştü

Ekonomik düşünce kuruluşu Ifo'nun yaptığı ankete göre, Alman iş dünyasının ekonomiye olan güveni hammadde ve malzeme tedarik sıkıntılarının etkisi ile düştü.

Temmuz ayında Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni, korona virüs salgınında dördüncü dalganın geleceği endişelerinin de etkisi ile Haziran ayında 101,7 puandan 100,8 puana indi. Güven endeksinin Temmuz'da 102,5 puana çıkması bekleniyordu.

Ifo Başkanı Clemens Fuest yaptığı açıklamada, "Tedarik darboğazı ve artan korona virüs vaka sayılarının yarattığı endişeler Alman ekonomisi üzerinde baskı yaratıyor" diye konuştu.

Temmuz ayında cari şartlar endeksi 99,7 puandan 100,4, puana çıkarken, Haziran ayında 103,7 puan ile son 3 yılın en yüksek seviyesini gören beklenti endeksi 101,2 puana indi.

Ifo ekonomisti Klaus Wohlrabe de yaptığı değerlendirmede, Almanya’da sanayi sektörünün yüzde 64'ünün, toptancıların yüzde 60'ının ve perakendecilerin yüzde 42,5'inin ham madde ve malzeme, mal tedarikinde yetersizlikten şikâyet ettiklerini vurguladı.

Turizm ve tüketici sektörlerinin korona virüs salgınında dördüncü dalgadan endişe ettiklerini de belirten Wohlrabe, buna rağmen Alman ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 1,2 ve üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 büyüyeceği beklentisini devam ettirdiklerini ifade etti.

Tahvil hareketliliği sürüyor

Tüm sektörlerde beklenti yükseliyor

Reel kesim güven endeksinde yükseliş

Sanayide kapasite kullanım değişmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)