BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Almanya’da devrim gibi adım----

​Almanya’da devrim gibi adım

​Almanya’da devrim gibi adım
08 Nisan 2014 - 20:28 www.finansgundem.com

Almanya çifte vatandaşlık konusunda ilk resmi adımı atarak yasa tasarını kabul etti

Almanya, çifte vatandaşlığın önünü açan ilk resmi adımı attı. Alman Bakanlar Kurulu, Almanya'da doğan göçmen çocuklarının hem Alman pasaportu sahibi olup hem de ebeveynlerinin ülkesinin vatandaşlığını koruyabilmesini sağlayan yasa tasarısını kabul etti. Almanya Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada tercih şartının kaldırılacağını belirtti.
Maas, şöyle konuştu:
"Almanya´nın Vatandaşlık Yasası bir parça daha modernleşiyor. Hayatları Almanya´da biçimlenen genç insanlar, bundan böyle ailelerinin kökenlerine karşı bir karar vermek zorunda kalmayacak.  Tercih şartı kaldırılıyor. Söz konusu durumların büyük çoğunluğunda ilgili kişiler çifte vatandaşlığa otomatik olarak sahip kalabilecek".

İŞTE ÇİFTE VATANDAŞLIK ŞARTLARI
Bakanlar Kurulu'nun kabul ettiği tasarı, göçmen çocuklarının 18 ila 23 yaşları arasında Alman vatandaşlığı ya da ebeveynlerinin ülkesinin vatandaşlığı arasında seçim yapması koşulunu kaldırıyor. Tasarıya göre;
*Almanya'da doğmuş,
* 21 yaşını doldurmuş,
* Sekiz yıl Almanya'da yaşamış ya da altı yıl Almanya'da okul eğitimi almış kişiler, çifte vatandaşlığa sahip olabilecek.
* Ayrıca, Almanya'da okul ya da meslek eğitimi diploması almış olanlar da çifte vatandaşlıktan yararlanabilecek.
 
BU YIL İÇİNDE YASALAŞMASI BEKLENİYOR
Bakanlar Kurulu, tasarıyı Almanya Federal Meclisi'ne sevk etti. Tasarının bu yıl içinde yasalaşması bekleniyor. (Zeynep Gürcanlı/Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)