BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da altyapı saldırılara ilişkin uyarı ----

Almanya’da altyapı saldırılara ilişkin uyarı

Almanya’da altyapı saldırılara ilişkin uyarı
09 Ekim 2022 - 20:28 www.finansgundem.com

Almanya Savunma Bakanlığına bağlı, acil durumlarla ilgili ülke içi operasyonlar biriminin başkanı Korgeneral Carsten Breuer, Almanya’nın altyapısına karşı olası saldırılara karşı uyarıda bulundu.


Almanya Savunma Bakanlığına bağlı, acil durumlarla ilgili ülke içi operasyonlar biriminin başkanı Korgeneral Carsten Breuer, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, birim olarak özellikle hibrit tehditlere odaklandıklarını belirterek, “Bu tam barış olmayan, ancak henüz gerçek savaş da olmayan aradaki bir durumdur.” dedi.

Buradaki durumun askerleri ve tankları olan düşman bir ordunun ülkeye saldırmasıyla ilgili olmadığını ifade eden Breuer, ancak altyapıya yönelik saldırıların, siber saldırılar veya örneğin kışlalar üzerinde dronlarla keşif uçuşları yapma şeklinde olabileceğini belirtti.

Bunların tedirginlik oluşturmaya ve devlete olan güveni sarsmaya yönelik eylemler olduğunu aktaran Breuer, “Her trafo merkezine, her enerji santraline, her boru hattına saldırı olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Breuer, Almanya'daki güvenlik birimlerinin olası senaryolara karşı uyanık olmasını istedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın yeniden ülke ve ittifak savunmasına odaklamayı sağladığını ifade eden Breuer, ülkedeki herkesin de Avrupa'da yeniden bir savaşın mümkün olabileceğini anladığını söyledi.

Breuer, bunun her vatandaş için sonuçları olduğunu vurgulayarak, “Herkesin bireysel davranışlarını değiştirmesi gerektiğini anlaması lazım.” dedi.

“Sadece pille çalışan cihazlar size yardımcı olur”

Korgeneral Breuer, vatandaşlara günlük yaşam için ihtiyaç duydukları şeylerin yanında, el feneri ve yeteri sayıda pili evlerinde bulundurma çağrısı yaparak, “Bunlar cep telefonumda var diye düşünmeyin. Uzun süreli bir elektrik kesintisi durumunda bunu şarj edemezsiniz. Bu bir radyo için de geçerlidir. Acil bir durumda bilgi almak istiyorsanız, fişe takılması gereken dizüstü bilgisayar veya televizyon değil, sadece pille çalışan cihazlar size yardımcı olur.” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın nükleer tehdidini de değerlendiren Breuer, bunun ciddiye alınması, ancak soğukkanlılığının da korunması gerektiğini kaydetti.

Almanya’da tren seferleri sabotaj nedeniyle durdu

 

Almanya'da perakende satışlar beklentilerin altında geriledi

 

Almanya'nın sanayi üretimi ağustos ayında daraldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)