BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da 6 yılın en zayıf büyümesi----

Almanya'da 6 yılın en zayıf büyümesi

Almanya'da 6 yılın en zayıf büyümesi
15 Ocak 2020 - 13:33 www.finansgundem.com

Almanya ekonomisi 2019 yılında, imalat sektöründe görülen olumsuz seyir ve ülkenin resesyonun eşiğine kadar gelmesi ile birlikte son altı yılın en zayıf büyümesini gerçekleştirdi.

Ekonomi söz konusu dönemde, ticaret geriliminin artması ve talepte görülen daha geniş tabanlı yavaşlamanın ülkenin mücadele etmekte olduğu temel yapısal zorluklara ek oluşturmasının ardından sadece yüzde 0.6 genişledi.

Aralarında Volkswagen AG'nin de bulunduğu otomobil üreticileri, elektrikli araçların satışı için çaba harcamaları ile birlikte, krtik bir dönem geçirirken, Siemens AG gibi imalat sektörü devleri iklim değişikliğine adapte olma konusunda baskı altında. Orta Doğu'daki jeopolitik belirsizlik ve Brexit'ten kaynaklanan riskler de beklentiler ve ivme üzerinde baskı oluşturacak.

Bu gelişmelerle birlikte, 2019 yılı Almanya'nın unutmak istediği bir yıl olurken, 2020 yılı için beklentiler biraz daha iyi. Ekonomistler büyümenin bu yıl yüzde 1.7'ye hızlanacağını öngörüyor. Karşılaştırma açısından, ABD ekonomisinin söz konusu dönemde bunun iki katından daha hızlı büyüyeceği tahmin ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)