BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya ve Türkiye arasındaki silah ticaretinin büyüklüğü nedir?----

Almanya ve Türkiye arasındaki silah ticaretinin büyüklüğü nedir?

Almanya ve Türkiye arasındaki silah ticaretinin büyüklüğü nedir?
14 Eylül 2017 - 14:33 www.finansgundem.com

Almanya ve Türkiye arasında ilişkilerin gerilmesine son dönemdeki silah ticareti de eklendi...

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye silah ihracatının büyük kısmını dondurduklarını söylemesi, halihazırda gergin olan ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açtı.

Gabriel'in sözlerine Türkiye'den tepkiler gelirken Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO'da müttefik oldukları Türkiye'ye silah satışının tamamen yasaklanmaması gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ateşli harp silahları ve malzemeleri ithalatında 2016 verilerine göre, Almanya, 2.4 milyon dolar ile 11'inci sırada yer alıyor.

ABD, İtalya ve Japonya'nun ateşli harp silahları ve malzemeleri ithalatında Türkiye'nin ilk üç ticaret ortağı olduğu görülüyor.

Türkiye'nin ateşli harp silahları ve malzemeleri sattığı ülkeler arasında ise 2016 verilerine göre Almanya yaklaşık 10 milyon dolar ile 12'inci sırada bulunuyor.

Almanya'dan harp silahları, tanklar, revolver, tabanca, kesici, dürtücü silahlar ithalatında ise 2014 yılında 7.8 milyon dolar olan rakam 2016'da yaklaşık 300 bin dolara iniyor.

Türkiye'nin Almanya'ya ihracatında, çifte namlulu av tüfekleri, tüfekler, kısa tüfekler ve ağızdan dolmalı tüfekler gibi askeri olmayan silahlar ihracatının ise 2016 yılında 6 milyon dolara kadar çıktığı görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)