BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya: Ukrayna'nın arkasındayız----

Almanya: Ukrayna'nın arkasındayız

Almanya: Ukrayna'nın arkasındayız
15 Şubat 2022 - 11:10 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna krizine ilişkin gerilimi azaltmanın sorumluluğunu Rusya'da gördüklerini dile getirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın arkasında olduklarını, gerilimi azaltma sorumluluğunu açıkça Rusya'da gördüklerini ifade etti. Baerbock,"Askerleri geri çekmek ve bu konuda tam şeffaflık sağlamak Moskova'daki hükümete bağlı" görüşünü paylaştı. Baerbock,  krize barışçıl bir çözüm için her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti:

Biz Avrupa Birliği (AB) ve NATO olarak Ukrayna'nın arkasındayız ve gerilimi azaltma sorumluluğunu açıkça Rusya'da gördüğümüze şüphe yok. Askerleri geri çekmek ve bu konuda tam şeffaflık sağlamak Moskova'daki hükümete bağlı. Bu en azından Rusya'nın da taraf olduğu AGİT ilkelerinin bir gereğidir.

'Durum son derece tehlikeli'

Baerbock, Rus birliklerinin Ukrayna sınırına konuşlandırılması nedeniyle bütün bir ülkenin ve nüfusunun kaderinin tehlikede olduğunu söyledi: "Durum son derece tehlikeli ve her an tırmanabilir. Biz Avrupa'da böyle bir şeyin ne kadar çabuk olabileceğini çok iyi biliyoruz."

Alman Dışişleri Bakanı, başarıların ve temel özgürlüklerin yanı sıra ekonomik fırsatlar ve refahın da dayandığı Avrupa barış düzeninin onlarca yıllık sıkı çalışmayla inşa edildiğinin altını çizdi:

Bunu sürekli olarak geliştirdik. Bu asla kaybolmaması veya unutulmaması gereken bir varlıktır. Bu son derece tehlikeli krizde, kıtanın kuzeyinde olduğu kadar güneyinde de doğusunda olduğu kadar batısında da hepimizin tüm tutarlılık ve kararlılıkla bunun arkasında durduğumuzu göstermek daha da önemlidir.

 

Kanada'dan Ukrayna'ya silah ve mühimmat yardımı

 

Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık devlet borcu garantisi teklifi

 

İsrail, Ukrayna'nın arabuluculuk teklifine sıcak bakmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)