BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya Sağlık Bakanı'ndan 100 milyon doz aşı sözü----

Almanya Sağlık Bakanı'ndan 100 milyon doz aşı sözü

Almanya Sağlık Bakanı'ndan 100 milyon doz aşı sözü
05 Eylül 2021 - 17:21 www.finansgundem.com

İtalya’da yapılan G-20 sağlık bakanları toplantısına katılan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesinin, farklı ülkelere sene sonuna dek 100 milyon doz aşı bağışlayacağını bildirdi.

Almanya, uluslararası aşı kampanyası kapsamında farklı ülkelere sene sonuna dek toplam 100 milyon doz korona virüs aşısı bağışlayacağını duyurdu. G-20'ye üye ülkelerin sağlık bakanları toplantısına katılmak üzere, İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, burada yaptığı açıklamada, bağışlanacak olan 100 milyon doz aşının, Almanya'da şu ana dek yapılan aşı miktarına yakın olduğunu vurguladı.

Konuşmasında hedeflerinin, sene sonuna dek dünya nüfusunun en az yüzde 40'ını aşılamak olduğunu ifade eden Bakan Spahn, pandeminin ancak tüm dünyada bitirilebilmesi halinde sona ereceğini ifade etti.

"HİÇBİR ÜLKE KORONA VİRÜSÜE KARŞI KENDİNİ TEK BAŞINA KORUYAMAZ"

İki günlük bir toplantı için Roma'da bir araya gelen G-20 ülkeleri sağlık bakanlarının ana gündem maddesini korona virüs salgını ve bununla mücadele oluşturuyor. Ev sahibi İtalya'nın sağlık bakanı Roberto Speranza, ülkesinin bu toplantı sonunda, tüm insanlığın aşılanabilmesi için Roma Sözleşmesi'nin imzalanmasını istediğini dile getirdi.

Speranza ayrıca, hiçbir ülkenin korona virüse karşı tek başına kendini koruyamayacağını ve bu mücadelede sahip olunan tek silahın aşı olduğunu vurguladı.

FARKLI PANDEMİLERE KARŞI STRATEJİLERİN ÜZERİNDE DURULUYOR

G-20'nin dönem başkanlığını yürüten İtalya'ya konuk olan bakanlar, bir yandan korona virüs ile mücadele kapsamında atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunurken, diğer yandan gelecekte olası farklı pandemilere karşı stratejiler üzerinde duruyor. Sağlık bakanları, şimdiye kadar elde edilen bilimsel veriler ve yöntemler ışığında aşıların tüm dünyada nasıl daha iyi ve daha adil paylaştırılabileceğini de tartışıyor.

Toplantının organizatörleri tarafından yapılan açıklamada hedefin, "Hiç kimsenin yarı yolda bırakılmayacağı inancına yönelik güçlü bir iş birliği, dayanışma ve adalet mesajı vermek" ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadelede sadece aşı yeterli mi?

Aşı adaletsizliği!

Moderna aşıları toplatılıyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)