BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya resesyondan kılpayı kurtuldu----

Almanya resesyondan kılpayı kurtuldu

Almanya resesyondan kılpayı kurtuldu
15 Kasım 2014 - 10:51 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi 3. çeyrekte yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü

Avrupa'dan büyümeye ilişkin olumlu veriler geldi. Euro bölgesi ekonomisindeki büyüme, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.2 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, Euro Bölgesi'nde gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 0.8 ile yine beklentilerin üzerinde büyüdü. Reuters anketine göre analistler Euro Bölgesi'nde GSYH'nin çeyreklik bazda yüzde 0.1 büyümesini, yıllık bazda yüzde 0.7 büyümesini bekliyorlardı. Euro Bölgesi'nde yılın ikinci çeyreğinde GSYH büyümesi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.1 olarak açıklanmıştı.
 
ALMANYA RESESYONDAN KILPAYI KURTULDU
 
Bölgenin en büyük ekonomisi Almanya'da gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) mevsimsel etkilerden arındırılmış öncü verilere göre bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.1 ile beklentiler seviyesinde büyüme kaydetti. İkinci çeyrekteki yüzde 0,1'lik daralmanın ardından büyüme kaydeden Almanya resesyona girmekten kurtulmuş oldu. Almanya'da GSYH mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilere göre ise 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 1.2 büyüme kaydetti. Reuters anketine katılan ekonomistler, Almanya'da GSYH'nin çeyreklik bazda yüzde 0.1, yıllık bazda yüzde 1 büyümesini bekliyorlardı. Almanya'da gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre kaydettiği daralma ise yüzde 0.2'den yüzde 0.1 daralmaya revize edildi.
 
FRANSA DA MORAL VERDİ
 
Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE), ülke ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 0,3 büyüdüğünü açıkladı. INSEE’ye göre, bu yılın 3. çeyreğinde, 2013 yılı ilkbahar aylarından bu yana en önemli ekonomik büyüme oranına ulaşıldı.
 
YUNANİSTAN RESESYONDAN ÇIKTI
 
Yunanistan'ın yaklaşık 6 yıl süren resesyondan çıkması dikkat çekti. Ülke ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 0,7 büyüme kaydetti.
 
EN HIZLI ROMANYA BÜYÜDÜ
 
Üye ülkeler arasında söz konusu dönemde bir önceki çeyreğe oranla en yüksek büyüme yüzde 1,9’la Romanya’da ölçüldü. Bunu yüzde 0,9’la Polonya ve yüzde 0,7 ile de Yunanistan izledi. İspanya yüzde 0,5, İtalya ekonomisi yüzde 0,1 daraldı ve resesyona girdi. Aynı dönemde en çok daralma ise yüzde 0,4 ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi'de gerçekleşti.
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)