BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya Peşmerge'ye 70 ton silah yolladı----

Almanya Peşmerge'ye 70 ton silah yolladı

Almanya Peşmerge'ye 70 ton silah yolladı
18 Ağustos 2016 - 21:54 www.finansgundem.com

IŞİD'ı işgal ettiği Musul'tan çıkarmak amacıyla Irak ordusu tarafından hazırlık yapılırken harekata destek amacıyla Musul sınırında örgüte yönelik etkili operasyonlar yapan Kürt ordusuna Almanya 70 bin ton silah gönderildi.

Gönderilen silahlar arasında tanklara karşı etkili olan Milan füzesi de var. Kürt yönetiminin talebi üzerine gönderilen silahlar arasında Milan füzesi sayısının 100 olduğu belirtildi.

Musul sınırında IŞİD'e yönelik kapsamlı operasyonlar yapan Peşmergeler üç kasaba çevresinde 15 köy ve Musul'a açılan stratejik Güver köprüsünü aldı. Irak ordusuna alan açma ve Erbil'e yönelik IŞİD saldırısını kırma amaçlı operasyonların bir diğer amacı da Kürdistan bölgesel yönetim sınırlarına ulaşmak. Bağdat yönetiminin, "operasyona son verilsin" çağrısına rağmen Kürt yönetimi, "Kürt sınırına ulaşana kadar harekata devam edilecek" mesajı verdi.

Kürt yönetiminin IŞİD'e yönelik etkili operasyonlar yapılması amacıyla ABD ve Almanya'dan talep ettiği silah yardımına olumlu yanıt verildi. Rudaw'ın haberine göre, beklenen silahlar bölgeye ulaştı. Alman Savunma Bakanlığı, salı günü itibariyle yeniden başlayan silah sevkiyatı kapsamında peşmergeye 70 ton askeri malzeme gönderildiğini duyurdu. Peşmerge Bakanlığı Vekili Enver Hacı Osman, silah kargosunu aldıklarını doğruladı. Osman, 70 tonluk kargonun içeriğine ilişkin ise bilgi paylaşmadı ancak Zeit Online'de yer alan habere göre, gönderilen silahların dökümü yayınlandı. Kargo ile gönderilen silah ve mühimmat arasında bin 500 adet G 36 tüfeği, 100 Milan füzesi ve 3 adet Dingo 1 tipi zırhlı araç bulunuyor.

Almanya, daha önce bölgesel Kürt Yönetimi'ne silah yardımı göndermiş ancak bu silahların farklı grupların eline geçmesini gerekçe göstererek, yardımı durdurmuştu. Silah sevkiyatının durmasına neden olan soruşturmayı tamamlayan Peşmerge Güçleri'nin, daha önce gönderilen 28 bin silahtan 30 tanesinin silah pazarlarında para karşılığı satıldığını tespit etti. Alman Savunma Bakanlığı ise, Kürt yönetiminden yeniden başlayan sevkiyat kapsamında gönderilen silahların satışının engellenmesini talep etti.

Almanya, IŞİD'e karşı mücadele için 2014 yılında beri Erbil'e bir kaç kez silah ve mühimmat gönderirken bir grup Alman askeri de, peşmergelere savaş eğitimi vermek için bir süreden beri Erbil7de bulunuyor. Almanya Parlamentosu Ocak ayında, peşmergeye eğitim veren askeri danışmanların sayısını 100'den 150'e çıkarılmasını onaylamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)