BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine izin verdi----

Almanya Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine izin verdi

Almanya Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine izin verdi
25 Ocak 2023 - 05:35 www.finansgundem.com

Alman basınında, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna'nın ısrarla istediği Leopard 2 tanklarını göndermeye izin verdiği haberi yer aldı. Ayrıca Alman menşeli bu tankları üçüncü ülkeler de Ukrayna'ya gönderebilecek.

Ukrayna tarafından ısrarla talep edilen Alman üretimi Lepord 2 tanklarının gönderilmesi için Almanya'nın onayı bekleniyordu.

BBC'nin haberine göre Almanya kendi Leopard 2 tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesi ve üçüncü ülkelerin de bunu yapabilmesine izin verme konusunda, Rusya’yla çatışmayı büyütebileceği için isteksizdi.

Alman medyasının haberlerine göre uluslararası baskının ardından, Almanya lideri Scholz 14 Alman tankının gönderilmesine müsaade etti.

Bir tank tugayı 14 tanktan oluşuyor. Leopard 2 tankları, özellikle Rusya’nın Ukrayna’nın işgalinde kullandığı T-90 tanklarıyla rekabet için tasarlanmıştı.

Polonya da Ukrayna’ya 14 Leopard 2 tankı yollamayı talep etmiş, İngiltere ise Ukrayna’ya 14 Challenger 2 tankı yollama taahhüdünde bulunmuştu.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsüne göre en az 16 Avrupa ve NATO ülkesinin envanterinde Leopard 2 tankları bulunuyor.

Hepsi Ukrayna’ya tank yollama taahhüdünde bulunmasa da, Scholz’un kararı isteyen ülkelerin bu tankları yollayabilmesi anlamına geliyor.

Scholz’un kararını ilk olarak Der Spiegel duyurdu ve kararını Alman hükümet kaynaklarına dayandırdı, ancak henüz Almanya hükümetinden resmi bir açıklama gelmedi.

Buna karşın, liberal FDP Partisi’nden, Alman Parlamentosu’nun Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann haberleri memnuniyetle karşıladı.

Zimmerman “Zorlu bir karadı ve alması çok üzün sürdü ama en nihayetinde kaçınılmazdı” derken, kararın “savaşın darbesini almış, cesur Ukrayna halkı için bir rahatlama olduğunu” belirtti.

Parlamentonun alt kanadı Bundestag’ın Başkan Yardımcılarından, üst düzey Yeşiller Partili siyasetçi Katrin Göring-Eckardt da İngilizce attığı Twitter mesajında " Leoparlar serbest!" dedi.

Müttefik ülkeler, son günlerde Berlin’in Ukrayna’ya tank yollamadaki isteksizliğinden rahatsızdı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki daha önce BBC’ye yaptığı açıklamada, Almanya’nın savaştan önce Rusya’dan doğalgaz satın alarak “dev Rus fonlarını oluşturduğu” için Ukrayna’ya karşı özel bir sorumluluğu olduğunu söylemişti.

Morawiecki ayrıca Almanya’yı ı “süreci geciktirmek ve baştan savmaya çalışmak ve anlaşılması güç bir şekilde davranmakla” suçlamıştı.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorious da Berlin’in müttefik ülkelerin Ukraynalı askerlere Leopard 2 tanklarının kullanımı konusunda eğitim vermelerine yeşil ışık yaktıklarını söylemiş, ancak Berlin adına bir taahhütte bulunmamıştı.

Bu arada Wall Street Journal gazetesi, ABD’nin Ukrayna’ya önemli sayıda Abrams M1 tankı göndereceğini bildirdi ve duyurunun önümüzdeki günlerde yapılacağını yazdı.

ABD Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor

 

ABD'de 'gizli belge' skandalı büyüyor!

 

ABD: Finlandiya ve İsveç'in NATO üyesi olmasını istiyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)