BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya kızgınlığın sırrını açıkladı ----

Almanya kızgınlığın sırrını açıkladı

Almanya kızgınlığın sırrını açıkladı
22 Haziran 2013 - 00:13 www.finansgundem.com

İki ülke arasında gün boyu yaşanan gerginliğin sebebi 'resmen' belli oldu

Almanya tepkinin nedenini açıoklad
 

 AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son günlerde yaptığı açıklamaların Alman siyasetçiler tarafından yanlış anlaşıldığını vurgulayarak, “Gelin ‘Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek’ deyimini Avrupa Birliği sürecimizde gerçekleştirelim ve müzakere sürecini birlikte ilerletelim" ifadelerini kullandı. 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış yaptığı yazılı açıklamada, “Son günlerde Alman dostlarımızın bazı açıklamalarımızdan alındıklarını, farklı anlamlar çıkardıklarını üzülerek müşahede ediyoruz” diyerek, yaptığı açıklamaların her zaman samimiyet çerçevesinde olduğunu vurguladı. Yaptığı açıklamaların tamamen “Türkiye ile Almanya arasındaki sarsılmaz işbirliğini AB sürecine kanalize etme beklentimizi yansıtmıştır” diyen Bağış, “12 Mayıs'ta Dışişleri Bakanları toplantısında da Alman tarafı 22.Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı'nı açacak olmasından duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir” dedi. Bu duruma rağmen son günlerde Almanya'nın sözkonusu Faslın açılmasını engellemeye yönelik tavırlarını "hayal kırıklığı" olarak nitelendiren Bağış, “Bu hayal kırıklığımızı dile getirmeyi biz samimiyetimizin bir gereği olarak düşünürüz. Yaptığımız tamamen Almanya'nın Türkiye'nin AB sürecinde her fırsatta vurguladığı ‘ahde vefa’ ilkesini hatırlatmaktır” ifadelerini kullandı. 
Alman siyasetçilerin, Türkiye'yi ifade özgürlüğü konusunda haksızca eleştirdiğini aktaran Bağış, “Faslın açılmaması gerektiğini söyleyen Alman dostlarımızın, bizim samimi uyarılarımıza tahammülsüzlükleri ve bunları farklı yönlere çekmesi de bizi üzmüştür. Bunların ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini ve tehdit yerine demokratik mekanizmaların vurgulanması olarak algılanmasını beklerdik” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye-Almanya dostluğunu AB müzakere sürecini ilerletmek için bir fırsata dönüştürmenin herkes için en iyi seçenek olduğunun altını çizen Bağış, “Gelin ‘Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek’ deyimini Avrupa Birliği sürecimizde gerçekleştirelim ve müzakere sürecini birlikte ilerletelim.
RES Mİ KAYNAKLANDAN GELEN SÖZLER RAHATSIZLIK YARATTI
Bağış bu sözlerinin ardından, Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Ankara’dari resmi kaynaklardan gelen açıklamaların yarattığı rahatsızlık dile getirildi.
Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanı Egemen Bağış'ın açıklamaları nedeniyle Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile görüştü. Görüşmede Karslıoğlu'na, AB ile yaşanan başlık krizinin Türkiye'deki olaylarla direk ilgisi olmadığının iletildiği bildirildi.Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Merkel hükümetine yönelik eleştiriler içeren açıklamaları nedeniyle Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu görüşmeye çağırdı. Bugün yapılan görüşmeyle ilgili olarak bilgi veren Bakanlık sözcüsü Andreas Peschke, Ankara'daki resmi kaynaklardan gelen açıklamalarının yarattığı rahatsızlığın dile getirildiğini belirtti. Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle Ukrayna'da olduğu için Büyükelçi Karslıoğlu'yu bakanlık müsteşarının kabul ettiği kaydedildi. Büyükelçi Karslıoğlu, görüşme sonrasında bir açıklama yapmadı.. Sözcü Peschke, AB ile Türkiye arasındaki müzakerelerde yeni başlıkların açılmasına Almanya'nın karşı olmasıyla ilgili olarak, sorunun teknik olduğunu belirtti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rahmiyolcu22 Haziran 2013 01:34

    koca alamanyanının adamına bak tam bir müftü akrabası gibi konuşuyor dosdoğru ol sarkozileştik de