BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya imalat PMI 37 ayın zirvesinde----

Almanya imalat PMI 37 ayın zirvesinde

Almanya imalat PMI 37 ayın zirvesinde
01 Mart 2021 - 12:19 www.finansgundem.com

Almanya'da imalat PMI eylülde, beklentileri aşarak 60,7 puana yükseldi.

IHS Markit'in açıkladığı Almanya imalat satın alma yöneticileri endeksi eylül ayında, ocak ayındaki 60,6 puandan, 56,4 puana geriledi. Beklenti endeksin 60,6 puanda sabit kalmasıydı.

Endekste görülen artışta, 7 ayın en düşük düzeyine gerileyen, yeni siparişlerde ekim ayından bu yana görülen en hızlı artış etkili oldu.  Özelikle Çin olmak üzere Asya ülkelerinden, Avrupa’dan ve ABD’den gelen yeni siparişler artarken, ihracatlar 2017 yılının aralıkk ayından bu yana görülen en yüksek düzeye ulaştı. 

IHS Markit ekonomisti Phil Smith, "Almanya’nın imalat sektörü, ihracat siparişlerindeki artan pozitif eğilim nedeniyle şubat ayında güçlü bir büyüme kaydetti. Sermaye malı üreticileri, artan yatırım harcamalarının bir işareti olarak özellikle güçlü bir performans gösterdi. Veriler, arz kesintisinin stokları yenilemeyi zorlaştırdığını ve bunun önümüzdeki aylarda üretim için sonuçları olabileceğini gösteriyor” dedi.

İSO Türkiye İmalat PMI Şubat'ta geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)