BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya ile kritik telefon görüşmesi----

Almanya ile kritik telefon görüşmesi

Almanya ile kritik telefon görüşmesi
11 Ekim 2014 - 04:10 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri ile Obama'nın özel temsilcisinin Ankara'da yaptığı görüşmelerin ardından diplomasi trafiği hız kazandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; Suriye’ye müdahale konusuna soğuk yaklaşan İngiltere’nin yanısıra  İsveç, Norveç ve Katar dışişleri bakanları ile Perşembe akşamı ilgi çeken gece yarısı telefon görüşmelerinde bulundu. Aydın Hasan'ın Milliyet'teki haberine göre bu telefon diplomasinin son ve ilgi çeken noktasını, Çavuşoğlu’nun Almanya Dışişleri Bakanı ile Cuma gecesi yaptığı görüşme oluşturdu.  Bu telefon trafiği Çavuşoğlu’nun Paris ziyareti çerçevesinde yaşandı.

ABD ASKERİ HEYET GÖNDERME KARARI ALDI TELEFON TRAFİĞİ HIZLANDI

NATO Genel Sekreteri;  Perşembe günü Dışişleri Bakanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel,  Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.  Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, aynı günün akşamı ABD Başkanı Obama’nın IŞİD'le Küresel Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi John Allen'a IŞİD ile de önemli bir görüşme yaptı. Emekli general olan Allen, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüştü. Allen’ın görüştüğü ve teknik düzeydeki konuların ele alındığı önemli isimlerden biri ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu oldu. Bu temasların ardından ABD, pazartesi günü önemli bir askeri heyeti, IŞİD’e karşı ortak askeri harekat planlaması yapması için Ankara’ya gönderme kararı aldı. ABD’nin diğer bir kararı ise Özgür Suriye Ordusu’nun muhalif kanadının desteklenmesine ilişkin Türkiye’nin tezleri ile örtüşen mesajıydı. Bu temas ve mesajların ardından Ankara odaklı diplomatik telefon görüşmeleri dikkat çekti.
 
Dışişleri Bakanı  Çavuşoğlu, Perşembe Norveç Dışişleri Bakanı Börge Brende ve İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walström ile bir telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu,  Katar Dışişleri Bakanı Al Attiyeh ile de görüştü.  Çavuşoğlu’nun gece yarısı görüştüğü bir diğer isim ise İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cuma günü Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile bir araya geldi. Parsi’te bulunan Çavuşoğlu’nun telefon ile gece görüştüğü önemli bir isim Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier oldu.
 
Türkiye’nin IŞİD ile mücadele ve Suriye ile Irak’ın odağında yer aldığı bölgedeki gelişmelere karşı ABD, İngiltere ve Fransa ile kurduğu temasların ardından Almanya Dışişleri  Bakanı ile Çavuşoğlu’nun telefon görüşmesi ayrıca dikkat çekici bir nitelik kazandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)