BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya hazine tahvili faizleri rekor düşüğüne geriledi----

Almanya hazine tahvili faizleri rekor düşüğüne geriledi

Almanya hazine tahvili faizleri rekor düşüğüne geriledi
31 Mayıs 2019 - 16:59 www.finansgundem.com

Almanya'da 10 yıl vadeli hazine tahvili faizleri rekor düşük seviyesine geriledi

Almanya'da hazine tahvilleri kazançlarını artırdı, gösterge tahvilin faizi negatif alanda kaydedilen en düşük seviyesine geriledi.

Yatırımcıların küresel ticaret gerginliğinin etkisiyle güvenli varlık talebinin artması, büyümedeki düşüş ve İtalya'daki siyasi riskler Almanya hazine tahvillerinin yükselmesinde etkili oldu.

Dünyanın en güvenli varlıkları arasında sayılan Almanya hazine tahvilleri, faizlerin bu yıl sıfırın altına gerilemesi sonrasında talep görmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma günkü açıklamasında Meksika mallarına yönelik vergi artırımına gideceğini açıklaması riskten kaçış algısını artırdı.

Almanya 10 yıllıklarının faizi haftanın son işlem gününde 3 baz puan azalarak eksi yüzde 0.206 ile 2016 yılında görülen rekor düşük seviyeyi geride bıraktı. 2016 rekorunda Brexit ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal teşviki etkili olmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)