BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya halkı kışın nasıl ısınacağından endişeli----

Almanya halkı kışın nasıl ısınacağından endişeli

Almanya halkı kışın nasıl ısınacağından endişeli
05 Temmuz 2022 - 11:14 www.finansgundem.com

Almanya'da gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklamasına göre ülke halkının neredeyse yarısı, doğalgaz arzının kesilmesi ve kış mevsimini nasıl geçireceği konusunda endişe duyduğunu belirtti.


Almanya Yeni Sosyal Yanıtlar Enstitüsü (INSA) tarafından yürütülen bir kamuoyu yoklamasına göre, Alman vatandaşlarının yarısı, doğalgaz arzındaki azalma ve Avrupa Birliği'nde (AB) artan enflasyon nedeniyle önümüzdeki kış ısınma ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı konusunda endişeli.

Bild gazetesinin aktardığına göre ankete katılanların yüzde 75'i son fiyat artışlarını ağır bir yük olarak gördüğünü, yüzde 50'si ise ekonomik koşulların kötüleştiğini hissettiğini belirtti.

Haziran ayında Euro Bölgesi'nde enflasyon yüzde 8.6'ya ulaşmış, euro ise 20 önce piyasaya sürülmesinden bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yürütülen ayrı bir araştırma ise 20 milyondan fazla Almanın 'enerji yoksulluğu' tehdidi altında olduğunu ortaya koydu.

Die Welt'in haberine göre mayıs ayında Alman nüfusunun 4'te biri, net hane gelirinin yüzde 10'undan fazlasını enerjiye harcamak zorunda kaldı.

IW'nin konut politikası ekonomisti Ralph Henger, gazeteye verdiği demeçte enerji fiyatlarının artmasıyla haneler üzerindeki mali baskının da arttığına işaret etti.

Almanya bir sektöre daha kapılarını açıyor

 

Almanya'yı enflasyon korkusu sardı

 

Almanya ekonomisinde 31 yıl sonra bir ilk

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)