BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya gaz planında 2. aşamaya geçti----

Almanya gaz planında 2. aşamaya geçti

Almanya gaz planında 2. aşamaya geçti
23 Haziran 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Almanya, 3 aşaması bulunan doğalgaz acil eylem planının ikinci aşamasına geçti. İkinci aşamaya geçileceği yönünde dün Alman basınında çıkan haberleri yalanlamış olan Ekonomi Bakanlığı, bugün ikinci aşamaya geçildiğini duyurdu.

Ekonomi Bakanlığı açıklamasında, Rusya'dan gaz arzının kısılması ve yüksek fiyatlar nedeniyle ikinci aşamaya geçildiği belirtilirken, ikinci aşamaya geçilmesinin şirketlere bu sefer fiyat artışlarını tüketicilere yansıtma imkanı vermeyeceğini vurguladı.

Doğalgazda arz güvenliğinin hali hazırda garanti altında olduğunu, ancak durumun gerginliğini koruduğunu belirten Bakanlık, Rusya'dan gaz arzının normalin yüzde 40'ı seviyesinde devam etmesi halinde Aralık ayına kadar gaz depolarının yüzde 90 oranında doldurulması için ek tedbirler gerekeceğini vurguladı.

Habeck, söz konusu alarm seviyesinin "gaz tedariki durumunda ciddi bir kötüleşmeyi" yansıttığını ve hane halkının tasarruflu kullanımla "bir fark yaratabileceğini" söyledi.

"Şu an hissetmesek bile bir gaz krizinin içindeyiz" diyen Habeck, "Durum ciddi. Ve kış gelecek" ifadesini kullandı.

Acil durum planındaki "alarm" seviyesi, Almanya'nın şu an için durumu "idare edebilecek" bir konumda olduğunu gösteriyor. Üçüncü ve en yüksek aşama, "acil" seviye olarak adlandırılıyor.

Doğalgaz fiyatlarının yüksek olduğunu ve daha fazla yükselmelerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Habeck, doğalgaz depolarının doldurulması için 15 milyar euro kredi sağlayacaklarını da duyurdu.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları iki haftada yüzde 60 arttı

 

IEA Başkanı Fatih Birol'dan doğalgaz çağrısı

 

Rusya'nın gazı kısması stoklardaki endişeyi artırdı

 

"Rusya'nın doğal gazı kısması, ekonomik saldırı"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)