BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya ekonomisine Rus gazı etkisi----

Almanya ekonomisine Rus gazı etkisi

Almanya ekonomisine Rus gazı etkisi
13 Nisan 2022 - 12:56 www.finansgundem.com

Almanya’nın önde gelen ekonomi enstitüleri Ukrayna’daki savaşın etkileri nedeniyle Almanya’nın 2022 yılı büyüme tahminini düşürdü. Kiel Enstitüsü Başkan Yardımcısı Stefan Kooths “Gaz arzı kesilecek olursa Almanya ekonomisi sert bir resesyona girer” dedi.

Enstitüler Rusya’nın enerji tedariğini kesmesi durumunda ülke ekonomisinin 2023 yılında resesyona gireceği tahmininde bulundu.

Beş enstitü Almanya’nın 2022 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 4,8’den yüzde 2,7’ye düşürürken 2023 büyüme beklentisi ise yüzde 3,1 seviyesinde açıklandı.

RWI, DIW, Ifo, IfW ve IWH enstitüleri Rusya’dan gelen enerji arzının kesilmesi durumunda ekonominin bu sene yüzde 1,9 büyüyeceği önümüzdeki yıl ise yüzde 2,2 küçüleceğini öngördü.

Kiel Enstitüsü Başkan Yardımcısı Stefan Kooths “Eğer gaz arzı kesilecek olursa Almanya ekonomisi sert bir resesyona girer” dedi.

Enstitüler bir arz kesintisi yaşanması durumunda Almanya’da GSYH’nin 2022 ve 2023 yıllarında toplam 220 milyar euro azalacağını açıklarken bu rakam ülkenin yıllık ekonomi çıktısının yüzde 6,5’inden fazlasına tekabül ediyor.

Almanya'da yatırımcı güveninde düşüş

 

Almanya’da enflasyon zirvede

 

Almanya'nın 10 yıllık tahvil getirisi 7 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)