BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya ekonomisinde toparlanma uzun sürecek----

Almanya ekonomisinde toparlanma uzun sürecek

Almanya ekonomisinde toparlanma uzun sürecek
29 Ocak 2021 - 15:06 www.finansgundem.com

Alman ekonomisinin 2021 ilk çeyrekte daralması bekleniyor

Almanya'da bugün açıklanana 2020 4'ncü çeyrek GSYH verilerini değerlendiren Capital Economics ve ING analistleri, Alman ekonomisinin dördüncü çeyrekte ortaya koyduğu direnci 2021'in ilk çeyreğinde devam ettiremeyeceğini savundular.

Alman ekonomisinin 2021 ilk çeyrekte daralacağının neredeyse kesin olduğunu belirten Capital Economics Avrupa baş ekonomisti Anrew Kennigham, ilk çeyrekte ekonominin yüzde 0,5'ten fazla daralmasını beklediklerini vurguladı.

ING'den Carsten Brzeski de yaptığı değerlendirmede Alman ekonomisinin 4'ncü çeyrekteki performansı 2021 ilk çeyrekte gösteremeyeceğini savunarak, "Aynı sihri cari çeyrekte görmek zor" diye konuştu.

Brzeski, virüsün yeni varyantının yarattığı endişeler ve aşılamanın yavaş ilerlemesinin Almanya'da karantina, kapatmaların bir süre daha devam etmesine yol açacağını öngördüklerini de belirtti.

Capital Economics, Alman ekonomisinin 2021'in geri kalan 3 çeyrek döneminde sırasıyla yüzde 1,5, 1,0 ve 1,0 büyümesinin beklendiğini de duyurdu.

Avrupa ekonomisinde umutlar yeşeriyor

ECB, euroya bakmıyor!

Almanya'da işsizlik düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)