BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya ekonomisi yerinde saydı----

Almanya ekonomisi yerinde saydı

Almanya ekonomisi yerinde saydı
29 Temmuz 2022 - 14:55 www.finansgundem.com

2022 yılı ikinci çeyreğinde Euro bölgesinde çeyreklik bazda büyüme yüzde 0,7 ile beklentileri aşsa da bölgenin en büyük ekonomisi Almanya'da büyüme çeyreklik yüzde 0, yıllık yüzde 1,5 oldu

Euro Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 ile Bloomberg anketindeki yüzde 0,2'lik beklentinin üzerinde büyüdü. İlk çeyrek büyümesi yüzde 0,6'dan yüzde 0,5'e revize edildi. Yıllık büyüme de yüzde 4 ile yüzde 3,4 olan tahmini aştı.

Öte yandan, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya hız kesti. Almanya ekonomisi çeyreklik yüzde 0, yıllık yüzde 1,5 büyüme kaydetti. Beklentiler sırasıyla yüzde 0,1 ve yüzde 1,8 seviyesindeydi.

İspanya ve İtalya, pandemi önlemlerinin kaldırılması sonrası turizmdeki artışın etkisiyle önceki üç aya göre ikinci çeyrekte sırasıyla yüzde 1,1 ve yüzde 1 büyüme açıkladı. İlk çeyrekte sürpriz şekilde daralan Fransa'nın gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 0,5’lik büyüme kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) genelinde çeyreklik bazda büyüme ise yüzde 0,6 oldu.

Enflasyonun temmuzda yüzde 8,9 ile rekor kırdığı Euro bölgesinde faiz artışları ve doğalgaz krizi nedeniyle yılın ikinci yarısında ekonominin resesyona girmesi bekleniyor.

Euro Bölgesi ikinci çeyrekte yüzde 0,7 büyüdü

 

Almanya'da enflasyon beklentilerin üzerinde

 

Almanya gaz vergisini 1 Ekim'de yürürlüğe koyacak

 

Almanya‘da iş dünyası güveni düşüyor

 

Fransa ve Almanya resesyona doğru ilerliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)