BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya ekonomisi küçüldü----

Almanya ekonomisi küçüldü

Almanya ekonomisi küçüldü
01 Eylül 2014 - 09:59 www.finansgundem.com

Almanya'da gayısafi yurtiçi hasıla Ağustos ayındaki ilk okumadan revize edilmeyerek, ikinci çeyrekte yüzde 0.2 daralma kaydetti

Almanya ekonomisi, şirketlerin yatırım yapma konusundki isteksizliği ile ikinci çeyrekte daralarak, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin "Euro Bölgesi tehlikede" uyarısını destekledi. 

Federal İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da gayısafi yurtiçi hasıla ikinci çeyrekte yüzde 0.2 daralırken, 14 Ağustos'taki ilk okuma da aynı seviyedeydi. 

Draghi, düşen enflasyon beklentileri nedeniyle, AMB'nin bu hafta gerçekleştireceği para politikası toplantısında geniş çaplı varlık alımlarının bir seçenek olarak görüşüleceği sinyalini vermişti. 

Societe Generale SA şef ekonomistlerinden Michala Marcussen, "Zayıflayan Almanya ekonomisi Avrupa'yı olumsuz etkiliyor. Euro Bölgesi'nde yıllık büyüme oranları ve enflasyon sıfır ile yüzde 1 arasına sıkışmış durumda. AMB bu sefer muhtemelen bir adım atmayacak, fakat Draghi'nin Jackson Hole'daki sinyalleri tekrarlayacağını bekliyorum" yorumunu yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)