BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya Dışişleri Bakanı: Rusya'ya vize kolaylığı anlaşması askıya alınsın----

Almanya Dışişleri Bakanı: Rusya'ya vize kolaylığı anlaşması askıya alınsın

Almanya Dışişleri Bakanı: Rusya'ya vize kolaylığı anlaşması askıya alınsın
30 Ağustos 2022 - 17:12 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, AB ile Rusya arasındaki basitleştirilmiş vize rejimi anlaşmasının askıya alınmasını önerdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu devam ederken, başta Ukrayna olmak üzere bazı AB üyesi ülkeler de tüm Rus vatandaşlarına vize yasağı getirilmesini gündeme getirdi.

NDR'nin haberine göre Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya ile vize kolaylığı sağlayan anlaşmanın askıya alınması konusunda 30-31 Ağustos’ta Prag'da yapılacak olan AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Anlaşmanın askıya alınmasını öneren Baerbock, bunun gerçekleşmesi halinde AB ülkelerinin vize başvurusunun neye istinaden yapıldığını ve başvuru sahibinin Rus hükümetine yakınlığını denetleme imkanına sahip olacağını belirtti.

Politico gazetesi, Avrupa Birliği'nde (AB) Rusya vatandaşlarına vize verilmesine tam bir yasak getirilmesi konusunda henüz birleşik bir tutum söz konusu olmadığını yazdı. Gazetenin Avrupalı bürokratların açıklamalarına dayandırdığı haberine göre AB ülkelerinin tamamı Rusya vatandaşlarına vize verilmesine tam yasak getirilmesinin uygun olduğunu düşünmüyor.

Prag'da AB dışişleri bakanları ve savunma bakanları gayriresmi toplantısının yapıldığı ve bakanların bugün Rusya’ya yönelik adımları tartışacakları hatırlatılan haberde, bazı doğu Avrupa ülkelerinin varlıklı vatandaşları alıştıkları ülkelerde tatil yapma imkanından yoksun bırakmak için Ruslara turistik vize verilmesinin yasaklanmasını önerdikleri, ancak tüm AB ülkelerinin bu konuda mutabık olmadığı ifade edildi.

Haberde, “Daha sert yeni önlemleri bir yana bırakın, böylesine göreceli ucuz ve düşük riskli bir girişim bile Avrupa'da pek fazla ilgi uyandırmıyor” ifadelerine yer verildi.

Toplantı katılımcılarının Ruslara vize verme sürecini yavaşlatmayı ve vizeleri daha pahalı hale getirmeyi kabul edeceklerinin düşünüldüğüne dikkat çekilen yazıda, Fransa ve Almanya’nın toplantı öncesinde dağıttıkları bir bildiride, “En azından Batı'dan henüz tamamen uzaklaşmamış alanlarda Rus halkının ‘kalbi ve zihni’ için stratejik olarak savaşmamız gerekiyor” ifadelerinin yer aldığı, aynı zamanda Berlin ve Paris’in, AB'yi Rus siyasi, askeri ve ekonomik seçkinlerine karşı yaptırımları genişletmeye çağırdığı vurgulandı.

Gazete, Avrupa'da artan enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle endişelerin de büyümesiyle birlikte AB ülkelerinin Rusya'ya yönelik yeni kısıtlamalar konusunda ‘manevra kabiliyetlerinin kısıtlı’ olduğunu ifade ederken, bir AB diplomatının bu konuda yaptığı açıklamayı alıntıladı: “Artık neredeyse tüm seçenekler kullanıldı ve şimdi gerçekten bize acı vermeyecek etkili önlemleri bulmak zor.”

Almanya Rus diplomatları sınır dışı mı edecek

 

İddia: AB Rusya ile vize anlaşmasını askıya alabilir

 

AB Rusya'ya petrol ambargosu uygulayacak mı?

 

ABD ve AB Rusya'ya ağır bedel ödetmek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)