BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya bütçesinde 12 milyar euro açık bekleniyor----

Almanya bütçesinde 12 milyar euro açık bekleniyor

Almanya bütçesinde 12 milyar euro açık bekleniyor
03 Mart 2023 - 08:11 www.finansgundem.com

Almanya'nın 2024 bütçesinde 12 milyar euro açıkla karşı karşıya olduğu bildirildi

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in gelecek yıl için bütçesinde 12 milyar euroluk (12,7 milyar dolar) bir açıkla karşı karşıya kalması, üç partili iktidar koalisyonu içinde fon tahsisi konusunda bir mücadele olasılığını artırıyor.

İşdünyasına yakın Hür Demokratlara başkanlık eden ve kendisini istikrarlı maliyenin koruyucusu olarak tasvir eden Lindner, bu yıldan itibaren net borçlanmaya anayasal bir sınırın getirilmesi konusunda ısrar etti ve 2024'te yine sınırlı bir manevra alanına sahip.

Maliye bakanlığı belgelerine göre, koronavirüs pandemisi ve enerji krizi nedeniyle üç yıl süreyle askıya alınan borç freni mekanizması kapsamında, federal hükümetin gelecek yıl 15 milyar euro net borçlanmasına izin veriliyor.

Kaynaklar, Lindner'ın tüm bu hareket alanını kullanmayı planladığını ancak bunun yine de 12 milyar euroluk bir açık bırakacağını bildirdi. Bu aynı zamanda Savunma Bakanı Boris Pistorius da dahil olmak üzere kabine meslektaşlarından gelen toplam 70 milyar euroluk ekstra nakit taleplerini karşılayamayacağı anlamına geliyor.

Başbakan Olaf Scholz'un Sosyal Demokratlarının bir üyesi olan Pistorius, Almanya'nın silahlı kuvvetleri modernize etme çabalarına yardımcı olmak için ek 10 milyar euro istedi.

AB'de Almanya'ya tazminat soruşturması

 

Almanya'da enflasyon beklentilerin üzerinde

 

Almanya'da fiyat artışı yapmayı planlayan şirket sayısı azaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)