BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya bunu konuşuyor: Yarbaya Rus casusluğu suçlaması!----

Almanya bunu konuşuyor: Yarbaya Rus casusluğu suçlaması!

Almanya bunu konuşuyor: Yarbaya Rus casusluğu suçlaması!
12 Ağustos 2022 - 15:42 www.finansgundem.com

Orduda yarbay olarak çalışan bir Alman vatandaşı hakkındaki casusluk suçlaması ülkede gündem oldu. Ralph G. adındaki zanlının Rus istihbarat servislerine bilgi aktardığı ileri sürülüyor. Zanlının yargılanmasına bugün başlanacak.


Alman ordusunda yarbay rütbesindeki bir yedek subay, Rus istihbarat servisleri adına casusluk yapmakla suçlanıyor. Yargıya taşınan olayda dava bugün görülecek.

Savcılar, adı Ralph G. olan zanlının 2014-2020 yılları arasında "çeşitli kişiler aracılığıyla bir Rus istihbarat servisiyle temas halinde" olduğunu söylüyor.

Onu Almanya'nın askeri rezervinin ve “sivil savunmasının” iç işleyişi ve bunun yanı sıra 2014'te Moskova'ya uygulanan yaptırımların etkisi ve Kuzey Akım 2 gaz boru hattı projesi hakkında bilgi paylaşmakla suçluyorlar. Ayrıca "Bundeswehr'in üst düzey üyelerinin kişisel verilerini" paylaştığı söyleniyor.

Der Spiegel dergisine göre, Ralph G. aynı zamanda batı Almanya'da uluslararası bir mühendislik şirketinde satış müdürü olarak çalıştı. Ana bağlantılarıysa Rusya'nın GRU askeri istihbaratının Almanya'da askeri ataşe olarak akredite edilmiş iki çalışanıydı.

Savcılara göre, sivil mesleği sayesinde “birkaç Alman iş komitesine üyeydi” ve ayrıca iş dünyasından rakamlar hakkında kişisel bilgileri aktarabiliyordu.

KIRIM KONUSUNDA BİLGİ SIZDIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

Ralph G., Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Almanya'nın Rusya ile ilişkisine ilişkin resmi bir hükümet belgesinden alıntılar paylaşmakla da suçlanıyor.

Ralph G., 2020'de tutuklanmasının ardından Ruslara bilgi sağladığını itiraf etti.

Yunanistan’da casusluk krizi

 

ABD istihbaratı casus yazılımın peşinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)