BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya, AstraZeneca aşısını kullanmaya devam edecek----

Almanya, AstraZeneca aşısını kullanmaya devam edecek

Almanya, AstraZeneca aşısını kullanmaya devam edecek
19 Mart 2021 - 17:35 www.finansgundem.com

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, KOVİD-19 salgınında Avrupa'da henüz üçüncü dalgayı aşılamayla durdurmaya yetecek kadar aşının bulunmadığını belirtti. Spahn, AstraZeneca ile aşılamaya devam edileceğini açıkladı.

Bakan Spahn, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında KOVİD-19 vaka sayılarının arttığını ve mutasyon türlerinin oranının yükseldiğini söyledi.

Salgının üçüncü dalgasının içinde olunduğunun altını çizen Spahn, "Önümüzde çok zorlu haftalar var" uyarısında bulundu.

Spahn, salgından çıkmak için aşı uygulamasının önemine değinerek, "Gerçek bir durum değerlendirmesi yaptığımızda, Avrupa'da henüz üçüncü dalgayı tek başına aşılama ile durdurmaya yetecek kadar aşı bulunmuyor" dedi.

AstraZeneca kullanılmaya devam edilecek

AB'nin siparişlerinin güvenilir şekilde ulaşması durumda bile risk gruplarının tamamen aşılanmasının birkaç hafta süreceğini aktaran Spahn, bu grupların da aşılanmasıyla tedbirlerin gevşetilmeye başlanabileceğini söyledi.

Avrupa İlaç Ajansının (EMA) dün AstraZenca aşısının güvenilir ve faydalarının risklerinden fazla olduğu yönünde karar aldığını anımsatarak, Almanya'da bugünden itibaren bu aşı ile aşılamaya devam edileceğini söyledi.

15-49 yaş aralığında vakalar arttı

Toplantıya katılan Robert Roch Enstitüsü (RKI) Başkan Yardımcısı Lars Schaade de KOVİD-19 vakalarının özellikle 15-49 yaş arasındakilerde hızla arttığını belirtti.

Schaade, yoğun bakımdaki hasta sayısın 2 haftadan beri düşmediği bilgisini paylaşarak, KOVİD-19 kaynaklı ölümlerin de hala yüksek seviyede seyrettiğini vurguladı.

Vaka sayısı 2 milyon 630 bine yaklaştı

RKI tarafından yapılan açıklamaya göre, Almanya'da son 24 saatte 17 bin 482 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Böylelikle ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 629 bin 750'ye yükseldi.

Ülkede son 1 günde KOVİD-19 kaynaklı 226 kişi yaşamını yitirirken, toplam can kaybı 74 bin 358'e çıktı.

Yeni vaka sayısı 95,6'ya yükseldi

Almanya'da dün 90 olan haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı bugün 95,6'ya yükseldi. 19 Şubat'ta son 7 günde 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı 56,8 olarak tespit edilmişti.

Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları 4 Mart'ta düzenledikleri toplantıda, haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısının üç gün üst üste 100’ün üzerine çıkması durumunda yeniden 7 Mart öncesinde geçerli olan sert tedbirlere dönüleceği kararını almıştı.

Almanya'da haftalık yeni vaka sayıları ocak ve şubatta hızla düşmüş, şubat sonu ve mart ayında tekrar yükselmeye başlamıştı. Bu artışın, KOVİD-19'un mutasyona uğramış ve hızla yayılan türlerinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Ukrayna'da kitlesel aşılamanın ikinci etabı başladı

 

ABD, 4 milyon AstraZeneca aşısını göndermeyi planlıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)