BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya 61 yıl sonra Türkiye’den işçi alacak----

Almanya 61 yıl sonra Türkiye’den işçi alacak

Almanya 61 yıl sonra Türkiye’den işçi alacak
27 Haziran 2022 - 10:42 www.finansgundem.com

Pandemide havalimanlarında görev alan binlerce personelini kaybeden Almanya, çözüm olarak Türkiye’den geçici ‘misafir işçi’ getirmek için harekete geçiyor.

Federal Ulaştırma Bakanı FDP’li Volker Wissing, SPD’li Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve SPD’li Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil’in bu konuda uzlaştığı belirtilirken; Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, bu konuda vakit kaybetmeden temmuzdan itibaren binden fazla ‘misafir Işçi’ statüsünde personel alımı gerçekleştirilecek.

Çalışma Bakanı Heil, gazeteye yaptığı açıklamada, “Federal hükümet, acilen ihtiyaç duyulan personelin geçici iş için yurtdışından Almanya’ya girmesine izin vermeyi planlıyor” dedi. Heil, her türlü sömürüyü engelleyeceklerini ve işverenlerin toplu sözleşme ücret tarifesi üzerinden ödeme yapması gerektiğini kaydetti ve işverenlerin gelecek personele konaklama imkânı sunması gerektiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise yurtdışından gelecek personelin bagajların taşınmasında ve uçağa yerleştirilmesinde görev alacağını açıkladı. Havalimanlarındaki yer ve güvenlik personeli eksikliği nedeniyle Easyjet ve Lufthansa, yaz aylarındaki binlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kalmıştı. Alman Havayolu Taşımacılığı Şirketleri Birliği (BDL), havalimanlarındaki personel sorununa karşı çözüm olarak, yaklaşık 1 ay önce ilgili bakanlıklara mektup göndermiş ve Türkiye’de 2 bine yakın, kriterleri yerine getiren kalifiye personelin Almanya’da çalışmaya hazır olduğunu belirterek özel izin verilmesini istemişti.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu personel eksikliğinden dolayı birçok kişi saatlerce güvenlik kontrolündeki kuyrukta beklediği için uçaklarını kaçırdı.

Almanya'da ihracat beklentilerinde gerileme

 

Almanya'da çalışana destek hazırlığı

 

Almanya'daki G7 Liderler Zirvesi bugün başlıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)